So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Ekipa IuStart za vas rešuje pravne dileme

Čas branja: 2 min
30.07.2014  13:00  Dopolnjeno: 30.07.2014 14:36
Ekipa IuStart za vas rešuje pravne dileme

IuStart je pobuda, ki med sabo združuje študente pravne fakultete, ki jih navdušuje svet startupov. Namen pobude je povezati ločena svetova prava in startupov. V sodelovanju s Startaj.si bo pet študentov pravne fakultete vsako sredo soustvarjalo kolumno IuStart Pravni kotiček.

Spletna stan IuStart

Facebook stran IuStart

Začeli bomo s sklopom člankov o pravnih temah, ki so zanimive za mlada rastoča podjetja, po uvodnem ciklu pa bomo nadaljevali z odgovori na vprašanja, kjer bodo študenti skupaj z mentorji iz prakse reševali pravne zagate mladih podjetnikov.

Vsa vprašanja pošljite na elektronski naslov blazej.kupec@finance.si.

Ekipa izhaja iz uspešnega projekta Pravo&Startupi, dogodka na Pravni fakulteti v organizaciji Ženevskega kluba PF, katerega namen je bil pritegniti študente prava v svet startupov. V okviru predavanj so dogodek obiskala poznana imena iz sveta startupov kot tudi podjetja, ki so predstavila svoje pravne probleme. Več si lahko preberete na Facebook strani.

Predstavitev ekipe IuStart:

2014-02-Slika-Marko-Srebot.jpg.n.240px.jpg

Marko Srebot je študent četrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani in vodja projekta IuStart Pravni kotiček. Zanima ga finančno in gospodarsko pravo, pravo intelektualne lastnine, alternativno reševanje sporov. Ob študiju je aktiven na fakulteti na področju povezovanja prava s startupi, prav tako je bivši tekmovalec in coach na številnih študentskih pravnih tekmovanjih. V prihodnosti načrtuje študij v tujini kjer hoče spoznati mednarodne trende v gospodarstvu in morda nekoč v prihodnosti povezovati velika podjetniška središča sveta (San Francisco, London) s Slovenijo.

[

2014-02-Ziga-6445.jpg.n.240px.jpg
l"

Žiga Perović je absolvent Pravne fakultete v Ljubljani. Med področja, ki ga najbolj zanimajo spadajo gospodarsko pravo, alternativno reševanje sporov, pravo informacijske tehnologije in podjetništvo. V preteklosti je bil aktiven pri organizaciji različnih dogodkov v okviru Ženevskega kluba Pravne fakultete (Prav(n)a rešitev, Pravo in Startupi, predavanja) in opravljal prakso v večih podjetjih in odvetniški pisarni. V naslednjih letih želi narediti pravosodni izpit in po tem nadaljevati s študijem na področju prava in novih tehnologij.

[

id-sara-makovec.20140806114637.jpg.n.240px.jpg
d"

Sara Makovec je študentka petega letnika Pravne fakultete. Najbolj jo zanimajo korporacijsko in finančno pravo, poleg tega pa tudi gospodarsko pravo, korporacijske finance ter ekonomija. Je zmagovalka tekmovanja Pravna rešitev, angažirana pri dejavnostih Ženevskega kluba, organizatorica tridnevnega seminarja Pravo in Startupi ter sodeluje pri projektu Investor relations. V prihodnosti se želi podati na študij v tujino, kjer želi bolj nadgraditi svoje znanje prava ter financ.

[

matevz-smole.1407318420.jpg.n.240px.jpg
l"

Matevž Smole je absolvent Pravne fakultete v Ljubljani, kjer namerava poleg pripravništva na sodišču opraviti tudi doktorat. Ob študiju se je udeleževal različnih tekmovanj in se dodatno izobraževal na področju alternativnega reševanja sporov, zanimata pa ga predvsem gospodarsko pravo in zaščita intelektualne lastnine. Izkušnje je nabiral v treh večjih odvetniških pisarnah, centru za reševanje sporov in podružnici mednarodne korporacije. V želji postati pravnik s posluhom za posel je odprt za različne priložnosti doma in v tujini.

[

JADRANJE-1.1409751744.jpg
d"

Luka Pregelj je študent pravne fakultete. Uspešno je nastopil na domačih tekmovanjih s področja prava in poslovnih pogajanj, letos pa bo nastopil na mednarodnem tekmovanju s področja gospodarskega in arbitražnega prava. Je pravni svetovalec Zavoda Študentska svetovalnica, delal pa je tudi za Ameriško gospodarsko zbornico in FMC skupino. Zanimajo ga predvsem področja gospodarskega, korporacijskega, finančnega in arbitražnega prava. V prihodnosti ima namen pričeti z delom v odvetniški pisarni, študirati v tujini in eventualno začeti z razvojem lastne poslovne ideje.

[si.linkedin.com]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...