So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Jure Chuk: Nikar ne mislite, da v tujini rastejo mavrice in na okrog letajo roza poniji

Čas branja: 6 min
29.07.2014  10:19
Pogovor z Juretom Chukom, diplomantom Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki se je po številnih poskusih doma odločil, da zaposlitev najde na Otoku. Kot glavni vizažist zdaj dela pri Yves Saint Laurentu v Harrodsu v Londonu.
Jure Chuk: Nikar ne mislite, da v tujini rastejo mavrice in na okrog letajo roza poniji

Kljub temu, da Chuk na poslovnem področju hitro napreduje, bil je namreč razglašen za enega izmed petih najboljših vizažistov v Veliki Britaniji, pa življenje v tujini ni povsem rožnato. Način dela in življenjski stil se namreč povsem razlikujeta od slovenske različice, pravi Chuk.

»Delovne izkušnje iz tujine slovenskim podjetjem predstavljajo bolj grožnjo kot pa prednost, saj smo kultura, ki ne preveč rada sprejema drugačno misleče ljudi, ki bi radi vpeljali spremembe,« je povedal v pogovoru za Startaj.si.

Ob tem pa vsem, ki se spogledujejo z idejo odhoda v tujino svetuje: »Če mislite oditi v tujino tako, da si tam najdete službo in nimate pretirano veliko delovnih navad in izkušenj in če vam je do sedaj mamica prala perilo, raje ostanite doma, saj s svojo novo mizerno plačo ne boste mogli kupiti dovolj robčkov, da si boste obrisali solze!«

jure.1406621518.jpg.n.960px.jpg
"Pojdite, če ste mladi, samski in pogumni ter imate morda celo starševsko finančno zaledje, ali pa imate partnerja, ki vam bo nudil oporo in vam ne bo predstavljal samo še dodatno breme."

Kakšna je vaša zgodba in zakaj ste se pravzaprav odločili za odhod v tujino?

Sem diplomant Ekonomske fakultete, kjer sem doštudiral iz trženja in s svojo diplomsko nalogo postal finalist Mednarodne študentske poslovne konference. Zadnji dve leti študija sem preživel v Dijonu in Rimu, kar mi ni ravno pomagalo pri vrednotenju mojega življenjepisa, saj so podjetjem doma bolj pomembne delovne izkušnje posameznika. Kljub mojemu zanimivemu znanju sem zaman iskal zadovoljujočo zaposlitev, zato sem se odločil, da odprem lastno podjetje. Pričel sem izdelovati po meri izdelana oblačila, ki sem jih prodajal v čudovitem butiku Partia v centru Ljubljane. Posel je bil dokaj donosen, vendar sem za normalno preživetje moral delati vse mogoče. Že kot študent sem bil turistični vodnik in vizažist ter poleg tega delal tudi v Galeriji Emporium kot prodajalec. Zaradi recesije in drastičnega upada prodaje smo se odločili zapreti butik, kar je pomenilo tudi zaprtje podjetja.

Nato sem s prijatelji prevzel zastopstvo za Conference Online, eno izmed treh najboljših multinacionalk s tehnologijo za organizacijo konferenc. Kmalu smo spoznali, da posla ne bomo mogli uresničiti v zadovoljivi meri, pa čeprav bi lahko marsikateremu velikemu podjetju prihranili kar nekaj denarja, saj je naš mali trg preveč prežet z vezami in poznanstvi.

Po petih letih konstantnega truda in personaliziranih prijav na več kot 200 delovnih mest sem se odločil, da odidem v London, kjer si bom ponovno lahko pričel služiti svoj kruh.

Po štirih mesecih kulturnega šoka, birokratskega začaranega kroga in nešteto neuspešnih intervjujih za službo sem se odločil spremeniti taktiko, saj mi je zmanjkovalo finančnih sredstev. Odločil sem se, da se zaposlim kot prodajalec kozmetike, saj je bila to edina hitra rešitev za nastalo situacijo. Z življenjepisom v roki sem hodil od trgovine do trgovine, nakar so me po eni uri in pol zaposlili pri Yves Saint Laurentu v Harrodsu.

Kakšno je vaše delo?

Po pol leta spoznavanja dela sem bil povišan v glavnega vizažista, kar pomeni, da sem odgovoren za organizacijo prodajnih dogodkov in kreativni del naših storitev. Sedaj sem v postopku izobraževanja, da postanem projektni vodja, kar bo trajalo približno eno leto.

Petdeset odstotkov mojega dela je direktna prodaja kozmetičnih proizvodov, ostalih petdeset odstotkov pa je organizacija dogodkov, vodenje baze ključnih kupcev, vodenje PR-ja preko socialnih medijev, prodaja B2B in pa izobraževanje zaposlenih o novih proizvodih, prodajnih tehnikah in tehnikah ličenja. Pred dvema tednoma sem bil razglašen za top 5 najboljših vizažistov v Angliji. Če zmagam še na enem natečaju, bom postal vizažist leta.

Koliko časa nameravate ostati v tujini?

Mislim, da je to najtežje vprašanje, saj se mora človek na delu v tujini sprijazniti s tem, da bo morda za vedno ostal nekje drugje, ker drugače ne moreš biti srečen. Moraš se prepustiti toku in čim manj misliti na svoj dom, saj si drugače vedno pod vplivom emocionalnega viharja. Ne poznam človeka, ki si ne bi nekoč želel vrniti v domovino, vendar nikoli ne veš, kam te bo življenje odneslo. Situacija doma ni nič kaj rožnata in poleg tega menim, da vrnitev v Slovenijo pomeni ponovni šok, saj je London svetovna metropola in podjetja tukaj delujejo popolnoma drugače kot doma.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da delovne izkušnje iz tujine, slovenskim podjetjem predstavljajo bolj grožnjo kot pa prednost, saj smo kultura, ki ne preveč rada sprejema drugačno misleče ljudi, ki bi radi vpeljali spremembe.

jure3.1406621607.jpg.o.600px.jpg
"Pripravite se na nešteto vprašanj, ki vam bodo letala po glavi in črnih misli, ki vas bodo silile pomahati z belo zastavico."

Katere so pozitivne in negativne plati življenja in dela v tujini?

V Londonu spoznaš življenje, ki v Sloveniji ne obstaja, saj je mesto, ki ti nudi vse. Svetovne konference, vrhunski klubi, muzeji, dogodki, ki te popeljejo v novo dimenzijo, kulinarika, različne možnosti rekreacije, svet, ki ga nisi poznal. Trenutno se trudim s postavitvijo svojega makeup kanala na Youtubu. Bil sem sprejet na Googlovo akademijo za razvijalce, ki poteka le na štirih koncih sveta. Torej, če iščem pozitivne lastnosti, jih je nešteto!

Seveda pa je London tudi mesto, ki te prične hitro izčrpavati. Večina prijateljev, ki me spremlja preko Facebooka misli, da je moje življenje božansko. Nihče ne pomisli, da je moj delovnik drastično daljši od slovenskega. Domov se nikoli ne vrnem pred sedmo uro zvečer! Cene najema stanovanja vsako leto rastejo po drastično večji stopnji kot rastejo plače. Vsak dan potrebujem dve uri za vožnjo z nabito polno in s smogom nastlano podzemno železnico. Počutim se kot, da se moje življenje vrti samo okrog dela, ki po pravici povedano ni ravno sanjska služba in je bolj preračunljiv boj za napredovanje. Čeprav ti mesto nudi vse, na koncu vidiš, da ti primanjkuje energije, da bi ga bolje spoznal. Enostavno si izčrpan, saj je vse skupaj bitka za napredovanje v službi in izboljševanje življenjskega standarda, ki ni niti približno enak slovenskemu, pa čeprav za naše razmere služim zelo veliko.

Se delovne navade v Londonu razlikujejo od 'slovenskega povprečja'? Kakšen je vaš povprečen delovni dan?

Ker delam v "retailu", moj urnik ni stalnica od ponedeljka do petka. Vsak delovni dan se trudim, da obiščem fitnes ali grem teči v park, saj bi se mi drugače zmešalo. Se pa delovne navade drastično razlikujejo od slovenskih. Slovenci mislimo, da nam lahko uspe brez trdega dela. Tukaj je delo konstanten pritisk, saj je na tisoče ljudi, ki so bolj sposobni od tebe, ali pa so se za delo pripravljeni bolj žrtvovati. Ljudje imajo pri 23 letih zgrajene vrhunske kariere, saj trdo delajo od jutra do večera in poleg tega naše šole in naš način uvajanja v delo v primerjavi z angleškim šolskim sistemom nimajo vrednosti. Trdo delo te vedno pripelje do napredovanja v službi in tudi če ne napreduješ, ti po enem letu povišajo plačo za nekaj odstotkov.

Veliko ljudi naleti na nemogoče šefe, vendar se zaradi velikosti podjetij in delovanja kadrovskih služb to lahko hitro spremeni, ker podjetje slej ko prej ugotovi, kdo je oviralni člen. Pisna pritožba nad delom vodje je resna stvar, ki se obravnava z vso previdnostjo. Možnosti za napredovanje so, saj so podjetja večinoma zelo velika, je pa res, da moraš požreti marsikaj in iztisniti svojo kri, da lahko dokažeš, da si najprimernejši kandidat za napredovanje. V Sloveniji sem bil priča, ko so prodajalci v trgovini čez noč postali "training managerji" ali pa "brand managerji". To se v multinacionalkah ne dogaja, saj ti veze in poznanstva, zaradi odličnega delovanja kadrovskih služb in kompleksnih sistemov ocenjevanja na različnih nivojih, ne koristijo kaj dosti.

jure1.1406621592.jpg.o.600px.jpg
"Če mislite oditi v tujino tako, da si tam najdete službo in nimate pretirano veliko delovnih navad in izkušenj in če vam je do sedaj mamica prala perilo, raje ostanite doma"

Je bilo težko navezati prve stike z ljudmi in si ustvariti svoj krog prijateljev?

Ker sem dve leti študiral v tujini, poznam v Londonu veliko ljudi. Predvsem je polno ljudi iz držav v finančni krizi. Tudi Slovencev ni malo! Je pa navezovanje novih stikov izjemno težko! Predvsem Angleži so zelo zaprt narod in v svoje socialne kroge ne sprejemajo tujcev. Zdi se mi, da je tudi vedno več rasizma. Mesto je zelo hitro po svojem utripu, zato se ljudje družijo večinoma iz koristoljubja. Predvsem pa se je težko družiti zaradi velikih razdalj in pa delovnega urnika, ki ti skoraj ne omogoča zdravih in sproščenih socialnih stikov. Sam sem izjemno družaben in še nikoli v življenju nisem vložil toliko truda za druženje z ljudmi.

Kaj pa stik z domačimi? Kako pogosto obiščete Slovenijo?

Slovenijo obiščem dvakrat ali pa trikrat letno, kar pomeni, da porabim celoten dopust samo zato, da grem domov.

Kaj svetujete mladim, naj ostanejo v Sloveniji ali si naj delo poiščejo v tujini?

Če imate zagotovljeno službo v tujini, se odpravite brez pomislekov, saj se lahko vedno vrnete. Pojdite, če ste mladi, samski in pogumni ter imate morda celo starševsko finančno zaledje, ali pa imate partnerja, ki vam bo nudil oporo in vam ne bo predstavljal samo še dodatno breme. Če svojega partnerja ne poznate v hudih trenutkih, še enkrat premislite, saj je zadnje kar si želite, ko se boste tresli od strahu, da prične škripati tudi ljubezen.

Pojdite, če imate potrebo po svobodi in si želite izkusiti nekaj novega. Nikakor pa ne pojdite, če imate veliko potrebo po varnosti, saj vas bo pritisk zdrobil! Poznam veliko ljudi, ki so mislili, da je odhod v tujino nekaj sanjskega in so po enem ali dveh mesecih vrgli puško v koruzo ter šli "cuzat" palčke k svojim mamicam. Preveč jih misli, da tukaj rastejo mavrice in na okrog letajo roza poniji. Nekateri med vami imate vrhunske življenjepise in znanja na področjih, ki so vroči krompirček razvoja. To ste vsi tisti, ki brez težav dobite dobro službo tudi v Sloveniji.

Vsi drugi pa se pripravite na največji šok v vašem življenju, na obdobja težke depresije in nihanje razpoloženja. Pripravite se na nešteto vprašanj, ki vam bodo letala po glavi in črnih misli, ki vas bodo silile pomahati z belo zastavico. Pripravite se na najmanj eno leto hudega kulturnega šoka in še dve leti prilagoditve na novo kulturo. Če do sedaj nimate izoblikovane kariere, se pripravite na drastičen upad življenjskega standarda in par letno garanje, da boste prišli na zadovoljivo raven. Če mislite oditi v tujino tako, da si tam najdete službo in nimate pretirano veliko delovnih navad in izkušenj in če vam je do sedaj mamica prala perilo, raje ostanite doma, saj s svojo novo mizerno plačo ne boste mogli kupiti dovolj robčkov, da si boste obrisali solze! Čeprav živimo, delamo in gradimo kariero v tujini, to še ne pomeni, da ne pogrešamo doma!

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...