Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Podjetja se vse bolj zavedajo, da tehnologija videoklica postaja nuja pri zagotavljanju podpore strankam
Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je Slovenija po merilu načrtovanih vlaganj v digitalizacijo uvrščena najvišje.
Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih računov
Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve najboljše za kakovost življenja v mestih

Pametni upravljalnik klimatskih naprav Monolyth na Indiegogu zbira 50 tisoč dolarjev

Čas branja: 1 min
08.07.2014  17:17
Slovenska ideja, ki bo prišla še kako prav v prihajajočih poletnih dneh

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenski projekti na platformah za množično financiranje se vrstijo. Tokrat se na Indiegogo preizkuša Monolyth, pripomoček, ki na daljavo upravlja z vašo klimatsko napravo. Na ta način lahko uporabnik optimizira sobno temperaturo in posledično prihrani na elektriki, trdijo avtorji projekta, podjetje Entia, ki ga vodi Mark Umberger.

monolyth1.1404832578.jpg.o.600px.jpg

Ekipa zbira 50 tisoč dolarjev, s katerimi bi pokrila stroške proizvodnje. S kampanjo so pričeli 6. julija, trajala bo do 26. avgusta, v primeru uspeha pa prve naprave obljubljajo januarja prihodnje leto. Maloprodajno ceno so si zastavili pri 159 dolarjih.

Z Monolythom se sicer upravlja prek aplikacije na pametnih telefonih ali tablicah. Sama naprava pa s klimatsko napravo komunicira prek IR tehnologije.

»Aplikacija, na voljo za iOS in Android, ponuja popoln nadzor nad temperaturo, ne glede na to kje se nahajate. Spreminjate lahko časovne in ostale nastavitve na podlagi vremenskih razmer. Hkrati lahko nadzorujete več naprav na različnih lokacijah,« je zapisano v predstavitvi naprave.

V ta namen Monolyth vsebuje vrsto senzorjev, od tistih, ki ugotavljajo vašo prisotnost v prostoru, do tistih, ki merijo temperaturo, vlago, tlak in kakovost zraka. Naprava si podatke zapomni in jih v prihodnosti uporablja za samodejno prilagajanje temperature, v kolikor uporabnik napravi preko WiFi povezave ne pošlje drugih ukazov.

monolyth.1404832403.jpg.n.960px.jpg
Ekipa, ki stoji za projektom


Več iz teme:  

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.