So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Brezžični polnilnik swich na Kickstarterju že po enem tednu presegel cilj

Čas branja: 1 min
07.07.2014  10:44
"Morda res nismo pričakovali, da bomo že v enem tednu dosegli cilj, saj nas je na samem začetku precej skrbela neodzivnost svetovnih medijskih portalov. Nato pa se je kar začelo dogajati," pravi Boris Lutman,lastnik in direktor oblikovalske agencije Konteksta, ki je razvila dizajnersko stojalo in brezžični polnilnik za pametne telefone swich.
Brezžični polnilnik swich na Kickstarterju že po enem tednu presegel cilj

Swich je zgolj po tednu dni na Kickstarterju zbral zastavljenih 25 tisoč dolarjev. Do konca kampanje jim je ostalo še dobrih 20 dni.

»Morda res nismo pričakovali, da bomo že v enem tednu dosegli cilj, saj nas je na samem začetku precej skrbela neodzivnost svetovnih medijskih portalov. Nato pa se je kar začelo dogajati. Postali smo vse bolj optimistični,« nam je povedal Boris Lutman, zamejski Slovenec, lastnik in direktor oblikovalske agencije Konteksta, ki je razvila swich.

Največ podpornikov po njegovih besedah prihaja iz ZDA, kjer tudi najbolj poznajo delovanje Kickstarterja. »Glas o projektu smo poskušali razširiti tudi med Slovenci in zamejci, pa očitno platforme ne poznajo najbolje,« dodaja sogovornik.

IMG-6240.1404722618.jpg.n.960px.jpg
Boris Lutman, lastnik in direktor Kontekste

Prvi potencialni partnerji že kličejo

S kampanjo so sicer komaj dobro začeli, Lutman pa pričakuje, da bodo znesek do konca podvojili, realni pa so tudi še višji cilji. S prejetimi sredstvi nameravajo pokriti stroške razvoja in za proizvodnjo. »Če bomo dobili nekaj več, do sto tisoč dolarjev, pa obstaja prostor za različne nadgradnje«.

Lutmanova ekipa je medtem prejela že prve klice morebitnih distributerjev, tudi iz Kanade in Nemčije. Z nekaterimi se bo Lutman sestal že ta teden, a, kot pravi, si želi predvsem sodelovanja z večjo blagovno znamko.

Kaj je swich

O swichu smo na startaj.si že pisali »Telefon pod kotom 45 stopinj 'nalepimo' na stojalo, med polnjenjem pa ga lahko uporabljamo za telefoniranje, pisanje sporočil, gledanje videoposnetkov ali preverjanje pošte,« nam je povedal Lutman. Prednosti dizajnerskega stojala in brezžičnega polnilnika swich so v naravnih materialih - keramiki in lesu, organski obliki in funkcionalnosti.

brezzicni-polnilec-swich3-ih.1404066379.jpg.n.960px.jpg

Swich je naprodaj za 170 dolarjev (125 evrov). »Cena je preračunana za proizvodnjo od petsto do tisoč kosov, pri večjih serijah bo nižja, vseeno pa bo izdelek v visokem cenovnem razredu, saj ni namenjen množicam, temveč ljubiteljem telefonov in dizajna,« pojasnjuje Lutman.

Z razvojem swicha se pri agenciji ukvarjajo že leto dni. »Za italijanskega naročnika, ki je distribucijska veriga kot Harrod's, smo iskali idejo za estetsko oblikovan in tehnološko napreden izdelek, ki bi bil povezan s pametnimi telefoni,« razlaga Lutman. Analizirali so trg in ugotovili, da obstajajo brezžični polnilniki, ki po oblikovni plati in uporabljenih materialih ne sodijo med presežke, zato so v takšnem izdelku videli svojo priložnost. Italijanski naročnik se potem ni odločil za odkup in trženje stojala in polnilnika, zato so izpopolnjevanje izdelka nadaljevali sami in uredili tudi proizvodnjo prvih kosov.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...