So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

FOTO: »Če ne bi sodelovala v programu Startaj.si Facebook, bi že morala iskati službo«

Čas branja: 2 min
03.07.2014  12:07
Prvi mentorski program Startaj.si Facebook je za nami. Vtisi so odlični, pridobljene izkušnje in znanja nenadomestljivi, so si enotni udeleženci. Naše misli pa so medtem že usmerjene k prihodnjim izzivom.
FOTO: »Če ne bi sodelovala v programu Startaj.si Facebook, bi že morala iskati službo«

»Žal bi mi bilo, če se ne bi udeležil projekta.«

»Program bi zagotovo priporočal tudi drugim ekipam.«

»Če ne bi bilo Startaj.si Facebook mentorskega programa, bi ena izmed naju že morala začeti iskati službo.«

startaj-si34-ih.1404384110.jpg.c.960px.jpg
Gasilska slika članov sodelujočih ekip, njihovih mentorjev in ostalih, ki so skrbeli, da projekt poteka tako kot mora.

Z zaključnim dogodkom v prostorih start-up šole Hekovnik se je včeraj končal prvi mentorski program Startaj.si Facebook, v katerem so tri start-up ekipe s pomočjo mentorjem prevetrile svoj nastop na najbolj priljubljenem družbenem omrežju na svetu.

Mentorji so podjetjem pomagali, da so si zastavila prave komunikacijske cilje na Facebooku, in jih zdaj tudi usmerjajo proti tem ciljem, vse se meri, odločitve se sprejemajo na podlagi podatkov, in ne intuitivno.

Udeleženci so ob zaključku programa v en glas poudarili, da nameravajo tudi v prihodnje sodelovati z mentorji. Ob tem pozivajo ostale, ki bi se radi naučili uporabljati Facebook za potrebe povečanja prodaje, naj se prihodnje leto prijavijo na program.

Spodaj preberite, kaj so še povedali:

Tina Šušteršič (etuizamobi.si):

id-sustersic-tina02-be

Prej smo ciljali vse, zdaj vemo in znamo bolj fokusirano ciljati s FB oglasi. Drugim podjetjem priporočam, da se v naslednjem krogu prav tako udeležijo programa. Že recimo po sestankih z mentorjem sem tako motivirana prišla domov, da so se mi začele porajati nove ideje.

Nina Draksler (etuizamobi.si):

Če ne bi bilo Startaj.si Facebook mentorskega programa, bi ena izmed naju že morala začeti iskati službo. Prodaja je začela padati, zato sva začeli iskati različne izobraževalne programe in na srečo je Nina našla ta program. Tako sva zadovoljni z mentorjem Žanom, da smo se že dogovorili, da bomo sodelovali tudi po koncu programa.

Martin Žorž (playme.FM):

id-zorz-martin09-be

Bilo bi mi žal, če se ne bi udeležil projekta. Najbolj všeč mi je bilo, da me je mentor Nejc pripravil do tega, da sem se sam angažiral, raziskoval, se učil na lastnih napakah. Kakšno je preprečil, kakšno je pa tudi dopustil. Prešel sem prek faze »Ne vem, da ne vem« in »Vem, da ne vem« v »Vem, da mogoče nekaj vem«. Zdaj se zavedam, da bomo v prihodnje potrebovali strokovno pomoč na tem področju - vodenje FB strani pač ni vodenje FB profila.

Tomaž Vidovič in Nataša Suhadolnik (EuroGo):

id-vidovic-suhadolnik01-be

Naučila sva se brati nekatere rezultate, denimo, kakšno je angažiranje uporabnikov na Facebooku. Pomembno je, da imaš mentorja, torej nekoga, ki ve zakaj se gre, nekoga, ki te podpira. Z Boštjanom bomo zagotovo še sodelovali v prihodnje. Upamo, da bo postal pomemben del ekipe. Program Startaj.si Facebook bi zagotovo priporočal tudi drugim ekipam. Pomembno je, da se bodo ujeli z mentorji. Sodelovanje pa naj ne bo omejeno zgolj na en mesec, priporočljivo je namreč skupno sodelovanje tudi v prihodnosti. Podjetništvo je sicer težka pot, kje je prisotnega veliko odrekanja in malo spanja, na začetku pa se živi iz dneva v dan.

nasveti fb

startaj-si41-ih.1404380376.jpg.n.960px.jpg
Mentor Nejc Slovnik, POINT OUT, razlaga: Facebook je plačljiv medij, a še vedno zelo poceni

startaj-si20-ih.1404380314.jpg.n.960px.jpg
Pobudnica projekta Maja Voje

startaj-si16-ih.1404380299.jpg.n.960px.jpg
Mentor Boštjan Pišler iz Studia 404, ki razvija napredne oblike interaktivne komunikacije na spletu in družabnih omrežjih

startaj-si38-ih.1404380367.jpg.n.960px.jpg

Foto: Irena Herak

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...