So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Spopad velikanov na trgu spletnega predvajanja glasbe

Čas branja: 1 min
02.07.2014  12:18
Ameriški tehnološki velikan Google je v torek prevzel start-up Songza, ponudnika sprotnega predvajanja glasbe na spletu, in tako napovedal hud boj na tem hitrorastočem delu digitalnega glasbenega trga.
Spopad velikanov na trgu spletnega predvajanja glasbe

Potem ko je Apple pred dnevi za dobre tri milijarde dolarjev objavil prevzem vodilnega proizvajalca slušalk višjega cenovnega razreda in ponudnika glasbene storitve Beats Electronics, se je za podoben korak odločil tudi Google. Koliko je Google odštel za Songzo, uradno ni znano, po poročanju ameriških medijev pa se kupnina giblje okoli 15 milijonov dolarjev.

Analitiki medtem ocenjujejo, da je prevzem ponudnika pretočnih glasbenih vsebin (streaming) strateškega pomena za Google, saj ameriški tehnološki velikan precej zaostaja za ostalimi igralci na tem področju, kot so Spotify, Pandora, Deezer in prej omenjeni Apple.

Vzroke, zakaj Google ne dohaja svojih tekmecev, gre iskati v preprostem dejstvu, da iskalni algoritmi pri glasbi ne delujejo tako dobro kot pri besedah ali slikah. Ameriški spletni portal Business Insider ob tem izpostavlja zanimiv podatek, da je Pandora podatke o glasbi, ki jo ponuja svojim uporabnikom, zbirala celo desetletje.

459417755

Songza glasbo prilagodi našemu počutju

Z nakupom Songze - sicer brezplačne, a z oglasi podprte aplikacije - bi Google lahko izboljšal svojo ponudbo za uporabnika prilagojenih glasbenih vsebin. Songza namreč ponuja možnost povezovanja glasbenih seznamov glede na počutje, aktivnosti in celo glede na vremenske razmere. Google takojšnjih sprememb na aplikaciji sicer ne načrtuje, verjetno pa bo v sorazmerno kratkem obdobju novo pridobitev vključil v že obstoječe storitve kot sta Google Play Music ali celo Youtube.

Velikani začutili priložnost na trg sprotnega predvajanja glasbe

Medtem ko prihodki z naslova prenosov digitalne glasbe zadnjih nekaj mesecev padajo, so storitve povezane s sprotnim predvajanjem glasbe v porastu. Priložnost so tako zagrabila tudi velika tehnološka podjetja. Po mnenju analitikov je Apple s prej omenjenim nakupom podjetja Beats že pridobil rahlo prednost na najhitreje rastočem segmentu glasbenega trga.

Prevzemi na tem področju se bodo v prihodnosti nadaljevali, veliki igralci pa imajo na radarju predvsem start-up podjetja. Naslednji v vrsti bi lahko bil Spotify, ki ima okoli 10 milijonov naročnikov, ob tem pa načrtuje prvo javno ponudbo delnic.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...