So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kako preveriti poslovnega partnerja

Čas branja: 1 min
21.05.2014  07:42
Kako preveriti poslovnega partnerja

Ažurne informacije o poslovnih partnerjih so pomembne, predvsem zaradi trenutne slabe plačilne discipline v Sloveniji. Potencialnega partnerja morate prej preveriti, da se odločite, če boste z njim sploh sodelovali in kako. Kje pa pridemo do pomembnih informacij?

Brezplačni viri

Osnovne podatke lahko dobite v Poslovnem registru Slovenije, Agencije za javnopravne evidence in storitve . Ti podatki vam povedo vse informacije, ki jih je podjetje posredovalo ob ustanovitvi.

Bolj zanimivi podatki, ki jih vi potrebujete, da ocenite poslovnega partnerja, so tisti, ki razkrivajo poslovanje podjetja. Ti so javno objavljena letna poročila, seznam podjetij v postopku likvidacije, stečaja ali prisilne poravnave, informacije o neporavnanih obveznostih nekega podjetja in ali imajo podjetja terjatve do komitentov v stečaju.

Preverite tudi veljavnost identifikacijske številke za DDV, da se izognete podjetjim, ki obstajajo zato, da se izognejo plačevanju davkov.

Plačljivi viri

Plačljive bonitetne informacije vsebujejo dodatne kakovostne informacije, s katerimi hitreje ocenimo poslovnega partnerja.

Bonitetno poročilo vsebuje tri vrste informacij. Kakšen plačnik je podjetje in kakšen plačnik je bil v preteklosti? Kako uspešno je poslovalo v preteklosti?Kakšni ljudje vodijo podjetje? Analiza se združi v celovito bonitetno oceno.

Preden se odločite za novo poslovno sodelovanje, pretehtajte svoje prednosti in pomanjkljivosti ter poskusite poiskati poslovnega partnerja, ki vaše lastnosti dopolnjuje in nadgrajuje. Ne pozabite preveriti referenc, saj si ne želite sodelovati z nekom, ki ima slab sloves ali ni zanesljiv.

Pripravila Maja Bohar

[data.si]

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...