So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Internet week: Kaj dogaja ta teden na slovenski startup sceni

Čas branja: 2 min
12.05.2014  13:11
Internet week: Kaj dogaja ta teden na slovenski startup sceni

Organizacija Internet Week je spet pripravila pregled dogodkov iz področja startupov. Če želite biti tudi sami na tekočem se lahko naročite na tedenski newsletter na njihovi spletni strani.

325deeaa-7075-4bb3-9a60-bfef6551d8db.1399893395.png

ponedeljek 12.5.

18:00 Pred dogodek konference Podim: Product Design Guild Ljubljana

Prvo srečanje Product Design Guild v Ljubljani je plod sodelovanja med slovenskim startup podpornim okoljem in londonskim digitalnim pospeševalnikom Firestartr. Vzpostavlja vez med oblikovalci, razvijalci in podjetniki s skupnim ciljem: izdelavo uspešnih digitalnih produktov.

19:00 Silicon Gardens: Druženje z Maxom Gurvitsom - pravnik, podjetnik in investitor

Max Gurvits je velik podpornik startup ekositema v regiji, startup ekipam pomaga, da se izognejo napakam, ki jih je sam storil na podjetniški poti.

torek 13.5.

15:00 Pred dogodek konference Podim: Intervju z Andreo Spiegel, Forbs

V intervjuju bo govora o vplivu novih distruptivnih digitalnih tehnologij na tradicionalne medije, o prenosljivosti lekcij, ki jih ti izzivi prinašajo na druge industrije, vlogi data-driven pristopa naspram zanašanju na intuicijo pri razvoju novih produktov ter nenazadnje nekaj o novih medijskih trendih in temnih plateh socialnih družbenih omrežij.

10:00 FSFE - Free Software Foundation Europe: Pravna pisarna svetuje Matija Šuklje

19:00 POT: OSSEC - Odprtokodni HIDS

19:00 Startup müsli #23: VIA app - Predstavitev ideje »energetsko varčnega daljinca« za stavbe

sreda 14.5.

8:30 Podim konferenca 2014, Maribor 14. in 15. maj

Več kot 40 domačih in mednarodnih strokovnjakov bo delilo nasvete in izkušnje kako se znajti v težkih poslovnih situacijah, kako pomembna sta močna volja in vrhunsko znanje ter kako premagovati ovire na poti do globalno uspešnega start-up podjetja.

četrtek 15.5.

9:30 Podim konferenca 2014, Maribor

18:00 Visit W3Schools Do pasu #vblatu: Real Time Big Data. Scalable, Available and Secure [Patrick Callaghan, Datastax]

petek 16.5.

17:00 StartUP Story: Dawn of Play in Žiga Hajduković

Skupaj z avtorjem igre, Samom Pajkom, bosta povedala vse o igri Roll Back Home - njuno izkušnjo, vzpone in padce, ki sta jih doživljala od lansiranja, prvi stik z Apple App Store uredniki itn.

19:00 Silicon Gardens: Fireside chat with Mark Johanson (Zite/Flipboard)

Pogovor z ustanoviteljem aplikacije za branje časopisov na tablicah Zite - Markom Johnsonom. Vstopnice

sobota 17.5.

9:00 Drupal Camp Alpe-Adria 2014 , Portorož 17. in 18. maj

Drupal Camp Alpe-Adria je konferenca, ki druži uporabnike Drupala, na njej so prisotni razvijalci, podporniki in vsi ostali navdušenci z vseh koncev sveta.

10:00 8. Vseslovenski Webmaster piknik 2014

Čolnarna Trboje se nahaja ob Trbojskem jezeru v okolici Kranja. Vreme za piknik bo. V primeru vesoljnega potopa pa je čolnarna itak mesto, kjer si želite biti.

nedelja 18.5.

9:00 Drupal Camp Alpe-Adria 2014, Portorož

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...