So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Na platformi Indiegogo denar zbira pametni zalivalnik rastlin

Čas branja: 1 min
25.04.2014  16:56
Slovenska ekipa zbira 18 tisoč dolarjev, z denarjem pa nameravajo financirati proizvodnjo naprav, ki samodejno poskrbijo za zalivanje rastlin.
Na platformi Indiegogo denar zbira pametni zalivalnik rastlin

Na platformi za množično financiranje - tokrat ne gre za Kickstarter, temveč Indiegogo -, denar zbira Daisy.si, naprava, ki poskrbi za zalivanje rastlin v prostorih, na okenskih policah, balkonu ali vrtu. Ekipa, sestavljata jo Andrej in Peter Nastran, sicer zbira 18 tisoč dolarjev, ki jih bodo namenili za proizvodnjo naprave. Na Indiegogo bo zalivalnik na voljo za okoli 24 evrov.

Naprava ima ventil za doziranje vode, merilnik vlažnosti zemlje, svetlobni senzor in barvno LED, ki sporoča različne informacije. Sonda meri vlažnost in na podlagi pridobljenih podatkov po posebnem algoritmu samodejno zaliva rastlino. Priključitev na električno omrežje ni potrebno, saj Daisy.si deluje na baterije. Nadzor nad delovanjem naprave pa je mogoč tudi prek spletne aplikacije.

zalivalnik.1398437787.jpg.c.960px.jpg

Obstoječi namakalni sistemi so pomanjkljivi

Avtorja projekta sicer opažata, da obstaja veliko različnih namakalnih sistemov, ki pa so po njunih besedah vsi po vrsti pomanjkljivi. »Nekateri zalivajo zgolj korenine, drugi imajo nezanesljiv merilnik,« pravita. Ker nista našla rešitve, ki bi zadovoljila njunih vrtnarskih potreb, sta se odločila, da bosta razvila svojo. »Med razvojem sva nenehno razmišljala, kakšen bi bil idealni način za zalivanje rastlin. Najin zalivalnik tako nenehno meri razmere v zemlji,« dodajata.

Razvoj zalivalnika je potekal okoli dve leti. Ekipa je po lastnih besedah morala pri tem razviti energetsko učinkovit, zanesljiv in cenovno dostopen vodni ventil. Sedaj večino časa namenjajo pripravi na proizvodnjo in iskanju rešitev za optimizacijo delovnih procesov.

Denar za proizvodnjo in razvoj novih idej

»Z zbranimi sredstvi bomo lahko nakupili večje količine kakovostnih komponent, plastičnih brizgalnih kalupov in začeli s proizvodnjo ter pošiljanjem naprav,« pravijo. Prav tako načrtujejo že nove ideje, del denarja bo tako šel za njihovo realizacijo.

Kot še pravijo, so se že dogovorili za fiksno ceno brizgalnih kalupov ter izdelavo tiskanih vezij ter njihovo spajkanje.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...