So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Z orodjem BCSocial lahko izboljšate učinkovitost zaposlenih

Čas branja: 2 min
28.03.2014  09:34
Z orodjem BCSocial lahko izboljšate učinkovitost zaposlenih

BCSocial je sodobna poslovna aplikacija v oblaku, ki zaposlenim poenostavi sodelovanje in poveča produktivnost, direktorju pa omogoči vodenje podjetja na daljavo. Orodje so razvili v Marg inženiringu z Brezovice pri Ljubljani, na svetovni trg pa prodirajo z angleškim kapitalom.

Inovativnost BCSociala je v tem, da združuje uporabniško prijaznost družabnih omrežij in zelo zmogljiv sistem za upravljanje dokumentov. »Z njim lahko zaposleni preprosto dostopajo do vseh informacij, ki jih ima podjetje v svojih zalednih sistemih, kot so CRM, ERP in drugi. BCSocial vse informacije iz različnih orodij združi na enem mestu, kar trenutno omogoča le malo rešitev na svetu,« pravi Boštjan Bregar, direktor Marg inženiringa.

"Ko se bomo z BCSocialom dovolj uveljavili v Evropi, lahko dobimo dodatno naložbo za vstop v ZDA." B
"Ko se bomo z BCSocialom dovolj uveljavili v Evropi, lahko dobimo dodatno naložbo za vstop v ZDA." Boštjan Bregar, direktor Marg inženiringa Foto: Jure Makovec

Produktivnejše delo

Z BCSocialom si lahko zaposleni delijo dokumente, potrjujejo račune, delajo pri projektih, vodijo sestanke ter komunicirajo bolj učinkovito in do uporabnikov prijazno, kot bi to počeli po e-pošti in z ločenim shranjevanjem dokumentov na spletu. Orodje je namenjeno vsem podjetjem, ki želijo postati bolj produktivna in ne želijo izgubljati časa z iskanjem podatkov, saj jih hitro najdejo na enem mestu, dodaja Bregar.

Prvo generacijo orodja so pod imenom BC (Business Connect) dali na trg leta 2006, drugo z imenom BCSocial pa pred letom in pol. »Delujeta na enaki tehnološki platformi, ponujata pa različni uporabniški izkušnji - prvo si lahko uporabnik namesti na svoj strežnik, druga pa deluje v oblaku,« pojasnjuje Bregar.

Z Damjanom Slaparjem, tehnološkim očetom orodja, sta se pred letom dni, ko so se začeli širiti na svetovni trg, preselila v London. »Na Brezovici deluje inovacijski center s 25 razvojniki, nama pa v Londonu pri prodaji in digitalnem trženju pomagajo trije Angleži, Irec in Škot,« dodaja Bregar.

Očarali so vlagatelja

Bregar je v Londonu spoznal angleškega podjetnika Bena Whita, ki je z denarjem od prodaje enega izmed vodilnih protivirusnih podjetij MessageLabs soustanovil sklad tveganega kapitala Notion Capital. Sklad vlaga v tehnološka podjetja, ki razvijajo rešitve v oblaku in programsko opremo kot storitev (software as a service). Nad ekipo in spletno platformo BCSocial in trgom, ki ga napadajo, se je Ben White po Bregarjevih besedah tako navdušil, da verjame, da lahko BCSocial preraste v večji posel kot MessageLabs.

Zato je White na začetku prejšnjega leta v BCSocial najprej vložil 750 tisoč funtov (897.600 evrov), zdaj pa končujejo drugi krog naložbe, ki znaša 2,3 milijona funtov (2,75 milijona evrov). »Za svetovno trženje in prodajo potrebuješ ogromno denarja,« komentira Bregar.

Nadpovprečno rastoč trg

A ker delujejo v nadpovprečno rastoči niši v IT-panogi, je optimističen. »Po oceni IDC bo svetovni trg IT-orodij za družabno sodelovanje (social collaboration tools) do leta 2016 zrasel za 43 odstotkov na leto, kar pomeni, da bo takrat vreden 4,5 milijarde dolarjev (3,3 milijarde evrov),« pojasnjuje.

Iz Londona napadajo angleški in del zahodnoevropskega trga, iz Slovenije pa merijo na južno- in vzhodnoevropske trge. »Ko se bomo v Evropi dovolj uveljavili, lahko dobimo dodatno naložbo za vstop v ZDA in na druge večje trge,« pravi Bregar.

Pospešeno iščejo nove uporabnike

Zdaj njihove rešitve uporablja več kot 12 tisoč ljudi. Letos pa bi radi dobili več kot osem tisoč novih uporabnikov. Ena od njihovih najzanimivejših strank je pravna pisarna iz Kansasa, ki je specializirana za pravno pomoč obtožencem za kriminalna dejanja, s katerimi komunicira prek platforme BCSocial po spletu. »Na isti platformi pravniki komunicirajo s strankami in pripravljajo posamezne primere, direktor pravne pisarne pa vse procese nadzira,« opisuje Bregar.

Lani so v Marg inženiringu imeli 1,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, letos pa jih načrtujejo več kot dva milijona. Brez delovne in predane ekipe nam ne bi uspelo, še pravi Boštjan Bregar.

Avtor: Petra Šubic

Članek je bil 25. marca 2014 objavljen na Finance.si.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...