Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Videoklic postaja zlati standard podpornih storitev Podjetja se vse bolj zavedajo, da tehnologija videoklica postaja nuja pri zagotavljanju podpore strankam
Blockchain bo prevetril letalsko industrijo Blockchain bo prevetril letalsko industrijo Z vpeljavo tehnologije veriženja podatkovnih blokov bi letalska industrija na svetovni ravni lahko povečala prihodke in hkrati znižala stroške.
Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je Slovenija po merilu načrtovanih vlaganj v digitalizacijo uvrščena najvišje.
Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih računov

Facebook bo za dve milijardi dolarjev kupil uspešnico Kickstarterja

Čas branja: 1 min
26.03.2014  08:50  Dopolnjeno: 26.03.2014 09:14

Oculus
Oculus

Facebook bo za dve milijardi dolarjev prevzel podjetje Oculus VR, razvijalca posebnih očal za igranje v navidezni resničnosti. Gre za prvi Facebookov posel na področju strojne opreme, s katerim bi se ponudnik socialnega omrežja rad vmešal v igro pri razvoju tovrstnih nosljivih naprav.

Nova platforma za oglaševanje

Prvi mož Facebook Mark Zuckerberg je sicer dejal, da Facebook ne bo postal podjetje, ki se bo v prihodnosti ukvarjalo z izdelavo strojne opreme, prav tako na dolgi rok ne pričakuje, da se mu bo investicija povrnila s prodajo Oculusov. Namesto tega bo nova pridobitev v portfelju Facebooka lahko služila kot dodatna platforma za ustvarjanje prihodkov na račun oglaševanja.

Oculus VR je torej postal eno najuspešnejših podjetij oziroma projektov, ki je izšlo iz spletne platforme za množično financiranje Kickstarter. Podjetje, ki ga je ustanovil Palmer Luckey, je v decembru sicer zbralo dodatnih 75 milijonov dolarjev. Z denarjem so še dopolnili Oculus, ki tako ni namenjen zgolj za uporabo pri video igrah, temveč tudi na področju izobraževanja, filma, arhitekture in dizajna.

Strokovnjaki so medtem prepričani, da so tovrstne nosljive naprave naslednji velik preskok na področju platform. Kot je znano, tudi Google že nekaj časa pospešeno testira Google Glasses. Prejšnji teden so pri največjem ponudniku internetnih storitev predstavili še načrt za razvoj računalniških osebnih ur.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Osem najpomembnejših tehnologij za spopad z naslednjo krizo

Hitra prilagoditev poslovnih modelov je ena izmed glavnih prednosti digitalne transformacije. V regiji srednje in vzhodne Evrope je...