So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kako sem spoznal soustanovitelja svojega start-upa

Čas branja: 4 min
25.02.2014  11:16
Kako sem spoznal soustanovitelja svojega start-upa

Nekateri so našli skupno ljubezen v košarki, drugi večere preigrali v glasbeni skupini ali pa zgolj prijateljevali na fakulteti, vsi pa so prej ali slej ugotovili, da jih povezuje tudi skupna želja po ambicijah v svetu start-upov in podjetništva. Ustanovitelje nekaterih slovenskih start-upov smo povprašali, kako so se med seboj našli in povezali.

Modra Jagoda: Vsi smo navdušenci nad tehnologijo  

Blaž Triglav, Modra Jagoda
"Vsi smo navdušenci nad tehnologijo, kar nas je tudi povezalo ob skupnih druženjih." Blaž Triglav, Modra Jagoda

Člane start-upa, ki razvija digitalen register zdravil, so še pred skupnim sodelovanjem vezale družinske oziroma akademske vezi. Blaž Triglav je na ekonomski fakulteti spoznal Marka Nikolovskega, brat Jure pa je bil na medicinski fakulteti sošolec Nejca Tomšiča. "Nekako ob istem času, proti koncu 2011, smo zaključevali fakultete, in smo imeli precej prostega časa za dobivanje in debatiranje o vsem mogočem. Vsi smo navdušenci nad tehnologijo, kar nas je tudi povezalo ob skupnih druženjih," pojasnjuje Blaž Triglav. Kot pravi, so potrebovali dva do tri mesece, preden so začutili, da bi lahko delovali tudi kot ekipa.

Po mnenju Triglava mora biti ustanovni član poznavalec problematike specifičnega (netehničnega) področja, hkrati pa posedovati dobre programerske sposobnosti. "Praktičen primer tega sta pri nas Jure in Nejc, zdravnika po izobrazbi, ki sta se priučila programiranja. Tako je pri nas produkt delo nekoga, ki je sam doživljal problem več let, in ga res razume do potankosti," dodaja.

Chipolo: Prihajamo iz majhnega mesta, zato se poznamo že dolgo

ChipoloTeam2
Ekipa Chipola

"Ekipa Chipolo je prepletena s preteklimi skupnimi projekti, nekaj nas je imelo skupaj glasbeno skupino, štirje člani so bili sošolci v osnovni šoli skoraj vsi pa prihajamo iz Trbovelj. Ker je naše mesto dokaj majhno se že poznamo že dolgo," pravi Tadej Jevševar, član Chipolo ekipe, ki je širši slovenski javnosti poznana po svojem obesku za iskanje izgubljenih stvari, za katerega so zelo uspešno pridobili sredstva na Kickstarterju.  Jevševar dodaja, da je bilo oblikovanje ekipe proces, ki se je začel pred tremi leti. "Od takrat naprej se je ekipa dopolnjevala in dokončno oblikovala v takšno, kot je predstavljena danes". Sogovornik medtem izpostavlja, da je za uspešno start-up ekipo potrebno predvsem medsebojno zaupanje v delo posameznika. "Na ta način rešujemo še tako zahtevne izzive," pravi.

Cofinder: Vse je začelo "do kolen v blatu"

Mlado ekipo, ki je pred kratkim predstavila svojo spletno platformo prav za iskanje primernih soustanoviteljev, sestavlja pet članov. Žiga Berce in Blaž Beuermann sta se spoznala na dogodku Do kolen v blatu (predavanja o tehnologijah iz industrije), kjer mu je Berce predstavil idejo o Cofinderju.

cofinder
Ekipa Cofinderja

"Skupaj sva jo pripeljala do koncepta in prve predstavite, ki sva jo s pomočjo sedaj bivšega člana predstavila na Coworking dogodku Sedi 5! Jure Ravlič je bil takrat udeleženec tega dogodka in ker se mu je ideja zdela obetajoča naju je vprašal, ali se nama lahko pridruži. Skupaj smo postavili prvi prototip in ga objavili na spletu. V jeseni se nam je pridružil še Jernej Mirt, ki je za nas izvedel prek svojega kolega, ki je tudi uporabnik naše platforme. Pred kratkim pa se nam je pridružil še Urban Cetinski," razlaga Berce.

Berce še meni, da bi morali vsi ustanovitelji imeti predvsem željo po učenju. Hkrati pa poudarja, da je potrebna tudi interdisciplinarnost članov, ekipna dinamika in čim bolj odprta komunikacija.

Edgar: Ujeli smo se in to je to

Start-up Edgar razvija orodje za digitalno pripovedovanje zgodb. Njegov ustanovitelj Damjan Obal skupaj z Marušo Novak, soustanoviteljico, že nekaj let skupaj dela v dizajn studiu, razvijalca Marka pa je spoznal na fakulteti, kjer je učil. "Poskusili smo na nekaj projektih, se ujeli in to je to," razlaga Obal.  Sicer pravi da se je ekipa Edgarja skozi čas spreminjala. "Ravno zato, ker smo enostavno morali najti tisto pravo spojino, ki je sposobna funkcionirati in vsak dan znova iztisniti maksimum. Ekipo smo gradili od maja 2013 in jo decembra dokončno sestavili v sanjsko moštvo. "

Damjan_Obal
"V start-upu celotna ekipa nabira ideje, prodaja in pridobiva uporabnike. Bolj kot za znanja gre za osebnost - ali si sposoben stisniti tistih deset dodatnih odstotkov za ekipo in skupen cilj. " Damjan Obal

Obal medtem meni, da mora biti vsak član ustanovne ekipe avtoriteta na svojem področju in biti pripravljen prevzeti odgovornost za svoj del in tudi del odgovornosti ekipe." V start-upu celotna ekipa nabira ideje, prodaja in pridobiva uporabnike. Bolj kot za znanja gre za osebnost - ali si sposoben stisniti tistih deset dodatnih odstotkov za ekipo in skupen cilj. Pri nas poskušamo razmišljati samo o skupnih ciljih. Edgar ni tekmovanje in dokazovanje, je skupinski sprint. Znanja vsaj pri nas pridobivamo sproti. Recimo, od nas nihče ni imel izkušenj s trženjem, pa smo vendar uspeli dobiti stranke in številne uporabnike," dodaja sogovornik.

Enolyse: Skupna ljubezen je bila košarka

Ustanovni člani start-upa, ki so razvili sistem za nadzor fermentacije mošta,  Primož Zajec, Jaka Ogorevc in Martin Blazinšek, so se poznali že kar nekaj let pred skupno podjetniško izkušnjo. Ogorevc in Blazinšek sta se spoznala že v osnovni šoli, ko sta igrala vsak za svojo šolsko košarkaško reprezentanco.  "Vsi trije pa smo bili tudi paralelka na isti srednji šoli, kjer smo se bolje spoznali. Kasneje smo se vpisali na Fakulteto za elektrotehniko in postali tudi cimri, predvsem pa zelo dobri prijatelji. Jaka je tudi moja poročna priča," razlaga Blazinšek, ki dodaja, da se ekipa sicer še oblikuje in trenutno šteje sedem članov. "Do trenutne ekipe smo potrebovali vsaj pol leta. Verjetno se bo pa še spreminjala," pravi.

startup Enolyse: Enolyse je lani zmagal na programu Start:Cloud v organizaciji start-up šole Hekovni
Ekipa Enolysa

Po mnenju sogovornika je sicer priporočljivo, da  ima vsak start-up heterogeno ekipo, ki razpolaga z različnimi znanji. "Pri nas treh to ne velja, saj smo vsi trije elektrotehniki. To smo nadomestili z novimi člani in z zunanjimi sodelavci. Idealna ekipa bi tako morala imeti inženirja, ekonomista in družboslovca," še dodaja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...