So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Kako delajo v tujini: Na splet po soustanovitelja vašega start-upa

Čas branja: 1 min
24.02.2014  11:37
Kako delajo v tujini: Na splet po soustanovitelja vašega start-upa

Izbira ključnih sodelavcev pri realizaciji poslovne ideje je ena od osrednjih nalog mladih podjetnikov. Usklajena in tehnično podkovana ekipa namreč predstavlja temelj delovanja start-upa in nedvomno poveča možnosti za končni uspeh.

Pri iskanju primernih partnerjev se večina podjetnikov najprej ozre po svojih prijateljih in družini ali poskuša prek znancev vzpostaviti stik s "prijatelji prijateljev". V primeru, da osebna mreža poznanstev ni dovolj obširna, pa je za iskanje potencialnih partnerjev najbolj priročen svetovni splet, v prvi vrsti socialna omrežja. Na Facebooku ali Twitterju tako pričnite z razpravo o rešitvi, ki jo razvijate in povsem mogoče je, da boste zelo hitro spoznali nekoga, s katerim delite podobno zanimanje.

Ne zanemarite niti potenciala specifičnih družbenih omrežij kot so CareerBuilder, Craigslist in pa seveda LinkdeIn, o katerem smo obširno pisali v člankih LinkedIn 101 za podjetne po duši (brez dolgovezenja) in Kako izkoristiti Linkedin kot poslovno platformo.

Na največjem omrežju 200 tisoč start-up podjetnikov

Na spletu sicer poznamo vrsto platform, ki so izključno namenjene medsebojnemu mreženju in iskanju najožjih sodelavcev pri ustanovitvi start-upa. Ena izmed njih je denimo F6S, ki združuje prek 200 tisoč podjetnikov, svetovno znane pospeševalnike in okoli štiri tisoč start-up organizacij.

Med vodilnimi na področju mreženja je tudi ameriški cofounderslab.com, ki beleži 25 tisoč ustanoviteljev start-upov, svetovalcev in strokovnjakov, ki vam lahko pomagajo pri razvoju vaše ideje. Spletna platforma na podlagi geografske lokacije, komplementarnih znanj in združljivih ciljev ter vrednot poišče najbolj primernega soustanovitelja.

Podobna nalogo opravlja še ena spletna platforma, in sicer founder2be.com. Kot so zapisali na svoji spleti strani, trenutno povezujejo devet tisoč podjetnikov iz stotih držav. Vse tri omenjene spletne strani so brezplačne.

Slovenske rešitve

Naj ob tem dodamo, da je tudi slovenski start-up Cofinder pred časom razvil istoimensko spletno platformo, namenjeno ravno združevanju posameznikov iz slovenskega start-up ekosistema. Več o cofinderju si lahko preberete v članku Cofinder: startup, ki želi pomagati podjetnikom ustvarjati startupe . Cofinder skupaj s start-up šolo Hekovink 28. februarja medtem organizira dogodek Sestavi svojo ekipo, na katerem boste vsi zainteresirani posamezniki lahko predstavili svojo poslovno idejo ali se povezali z ostalimi ekipami oziroma posamezniki. Dogodek je brezplačen (prijavite se na spletni strani dogodka), prijava pa je mogoča do 25. februarja 2014.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...