So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Rešite se neproduktivnih dni

Čas branja: 1 min
24.02.2014  09:41  Dopolnjeno: 24.02.2014 11:30
Rešite se neproduktivnih dni

Vsi imamo dneve, ko nam primanjkuje energije za resno delo. To pa ne vpliva samo na posel, ampak tudi na splošno počutje. S pomočjo naslednjih šestih nasvetov se lahko rešite neproduktivnih dni.

 1. Počistite vašo delovno mizo

Zmešnjava na delovni mizi vam lahko vzame energijo delo, težje boste našli dokumente, ki jih potrebujete za delo, poleg tega vas lahko medtem zamoti še ogromno drugih obveznosti, ki jih odkrijete med brskanjem po mizi. Pospravljanje mize je tudi tisti minimalna aktivnost, ki vas bo spravila v gibanje.

2. Naprej se rešite lažjih nalog

Če boste najprej opravili lažje naloge, boste hkrati pričeli z delom in naredili določen napredek. Zaradi tega se boste počutili boljše in zopet našli energijo za spopadanje s težjimi nalogami.

3. Lotite se le ene naloge

Opravljanje več nalog naenkrat vas lahko le zamoti, ob koncu dneva pa ne boste uspeli niti ene stvari pripeljati do konca. Naredite si seznam prioritet in izključite družabna omrežja ter opomnike.

4.  Zamenjajte okolje

Velikokrat pomaga le zamenjava okolja. Če lahko zapustite delovno mesto, boste morda hitreje in boljše opravili vaše delo v kavarni ali sejni sobi.

5. Omejite čas za določeno nalogo

Določenemu opravilu posvetite vso vašo pozornost za nekaj minut. V tem času boste popolnoma osredotočeni in tudi, če ne boste popolna zaključili z delom, boste že naredili veliko, če boste našli rešitev. Majhni koraki vas lahko pripeljejo zelo daleč.

6. Ostanite pozitivni

Največjo napako boste naredili, če dan začnete z negativnimi mislimi. Velikokrat vas lahko že dobra jutranja glasba ali prijazen pogovor s sodelavcem spravi v dobro voljo in obnovi energijo, ki jo potrebujete, da se rešite neproduktivnih dni.

Ali vas zanima podjetništvo in imate dobro idejo? Preverite svojo idejo pri Data d.o.o.  Za vse inovativne podjetnike v sklopu INO projekta nudimo več ur brezplačnih podjetniških svetovanj.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...