So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

''Ko stopite v stik z novinarjem, bodite jedrnati''

Čas branja: 2 min
14.02.2014  11:07  Dopolnjeno: 14.02.2014 11:14
''Ko stopite v stik z novinarjem, bodite jedrnati''

Majhnim podjetjem odsvetujem, da namenjajo veliko denarja za oglaševanje svojih izdelkov prek oglaševalskih agencij. Na začetku ste lahko veliko uspešnejši kar sami, in sicer z veliko vztrajnosti, z dobro osebno zgodbo in kančkom šarma, je v Tehnološkem parku na predstavitvi pospeševalnika Wayra CEE povedal angleški novinar James Hurley.

James Hurley, urednik in novinar, specializiran za področje poslovanja, financ, podjetništva, start-
James Hurley, urednik in novinar, specializiran za področje poslovanja, financ, podjetništva, start-upov. Foto: Tehnološki park Ljubljana

»Pri vzpostavljanju stika z novinarjem takoj preidite k bistvu, spoštujte roke, predhodno se pozanimajte o mediju, in predvsem bodite jedrnati,« je še povedal Hurley, ki je več let za priznani britanski časopis Telegraph pokrival področja poslovanja, financ, podjetništva in start-upov.

Pri predstaviti svojega dela najprej izpostavite tisto, kar je pri vašem izdelku oziroma storitvi novega in drugačnega ter kateri so vaši partnerji, s čimer boste pridobili kredibilnost. Hurely vsem tistim, ki se zanimajo za napad trgov v tujini svetuje, da obiščete spletno stran www.brownsteinegusa.com/find-tech-reporters/, kjer boste našli seznam medijev, ki pokrivajo svet start-upov.

Southworth: Skupnost podpira, ko drugi odpovejo

Na včerajšnjem dogodku je spregovoril tudi Benjamin Southworth, ustanovitelj Lean Capitala, ki je poudaril predvsem pomen start-up skupnosti.

Po njegovih besedah je skupnost izjemnega pomena, saj nudi podporo, ko si v težavah in potrebuješ nasvet. »Ne moreš se obrniti k družini ali partnerju, ker ne razumejo, kaj delaš, greš pa do tistega, ki ima po možnosti enake težave kot ti,« je dejal.

Način po katerem oblikujemo skupnost enako mislečih ljudi je pogostokrat pogojen s kulturo posamezne države. "V Italiji se dogodki tako vrtijo okoli hrane, v Angliji pa se najbolje počutimo ob pijači," je povedal.

Southworth svetuje, da najprej poskušate identificirati težave oziroma tisto, kar vam manjka. "Vprašajte se, ali na področju start-upov deluje dovolj novinarjev, ali so prisotni investitorji, vam država omogoča dobre pogoje," pravi in ob tem dodaja: "Če je nekaj pokvarjeno, to poskušajte popraviti. V ta namen se morate družiti in povezovati. Pomembno je namreč, da se počutite kot, da ste del nečesa," je še povedal Southworth.

Benjamin Southworth, James Hurley in Lenka Kucerova
Benjamin Southworth, James Hurley in Lenka Kucerova

Wayra v prvi fazi ponuja financiranje do 50 tisoč evrov

Včerajšnji dogodek v organizaciji Iniciative Start-up Slovenija se je sicer vrtel okoli predstavitve podjetniškega pospeševalnika Wayra. Predstavnica praške "izpostave" Wayre Lenka Kucerova je med drugim povedala, da pospeševalnik  v prvih šestih mesecih mentorskega programa ponuja financiranje do 50 tisoč evrov, obenem pa lahko sprejete ekipe pridobijo pomembne poslovne povezave z lastnikom Wayre - špansko telekomunikacijsko družbo Telefonica. Kaj vse Wayra še nudi, si lahko preberete na povezavi.

Ob tem še dodajmo, da so prijave za Wayrino Akademijo v Pragi mogoče še do 23. februarja.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...