Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain? Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna podjetniška praksa?
Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele Protekcionizem ali ne, 5G prinaša nove poslovne modele 5G bo poleg močno izboljšane odzivnosti omogočil predvsem nove poslovne modele in tudi tehnološke preboje. Samovozeča vozila bodo komunicirala s pametno infrastrukturo, urbana okolja bodo postala pametna mesta.
Kako za podjetje iztržiti čim več? Kako za podjetje iztržiti čim več? Nakupe in prodaje podjetij bodo v prihodnosti vse bolj krojili moderni mehanizmi določanja kupnine, ki so že uveljavljeni na zahodnih kapitalskih trgih, njihovo razumevanje pa je zato ključno za uspešna pogajanja in maksimiranje dosežene cene.
Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Lekcija iz odgovorne proizvodnje in porabe Trajnostni učinek krožnega gospodarstva kot konkurenčna prednost v očeh okoljsko ozaveščenih porabnikov
Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Strah pred disrupcijami je lahko bolj škodljiv od disrupcij samih Na velike spremembe se ne odzivajte prehitro, pomembno pa je, da se odzovete nanje. Raje se osredotočite na sprejemanje pomembnih strateških odločitev, potrebnih za krepitev svojega podjetja.

Facebook za vrtce: S pomočjo tehnologije otroci že v vrtcu spoznavajo sovrstnike iz tujine

Čas branja: 1 min
23.01.2014  14:18

»Projekt »Pomahajmo v svet« je mednarodni projekt, preko katerega otroke v vrtcih in šolah med seboj povezujemo preko video omrežja, kjer se lahko v živo vidijo, si pomahajo in naučijo prvih tujih besed,« idejo izza projekta pojasnjuje prva dama zavoda FINI zavod Radeč Kaja Kink. V zavodu so razvili posebno spletno aplikacijo poimenovano My Hello, ki omogoča video konference med posameznimi vrtci.

5
Povezovanje otrok - Dornberk (Slovenija) in Trenčín (Slovaška)

Virtualni svet

»Mi aplikaciji pravimo kar Facebook za vrtce, z njo pa ustvarjamo varen virtualni svet. Vrtci se prek aplikacije povezujejo z video konferencami, ki potekajo po vnaprej pripravljenem programu,« pojasnjujejo v zavodu. Skozi celotno leto otroci spoznavajo različne teme - spoznavajo sebe in otroke na drugem koncu sveta, spoznavajo razlike v medsebojnih običajih, okolju, državi in mestu. »Ker med seboj povezujemo otroke iz različnih držav se med video klici učijo tudi tujega jezika. Projekt je namenjen povezovanju otrok od 4. do 7. leta starosti in poteka skozi celo šolsko leto. V času izvajanja med seboj sodelujejo tudi strokovni delavci, ki jim projekt omogoča globalno izmenjavo mnenj in dobrih praks,« dodajajo v zavodu.

Mednarodno

Projekt je postal mednaroden leta 2011, ko so povezali Slovenijo in Švedsko, v šolskem letu 2012/2013 pa so 10 slovenskih oddelkov povezali s Švedsko, Litvo, Madžarsko, Malto, Norveško, Italijo in Brazilijo, v letošnjem šolskem letu pa so povezave povečali kar za 4-krat. »Povezali smo vrtce v Sloveniji, Švedski, Italiji, Slovaški, Norveški, Litvi, Hrvaški, Poljski, Romuniji, Kanadi, Braziliji, Gambiji in Avstraliji,« pojasnjujejo v zavodu in dodajajo: »Čeprav so za nas pomembni prav vsi otroci, ne glede na njihove socialne razlike in geografske razdalje, smo še posebej ponosni na letošnje sodelovanje z otroci iz Gambije.«

3
Izvajanje projekta z otroki v Gambiji

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija Kako daleč so podjetja pri razvoju in uporabi tehnologije blockchain?

Leta 2030 naj bi na novi tehnologiji veriženja blokov temeljilo od 10 do 20 odstotkov svetovnega gospodarstva. Kakšna pa je trenutna...