So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

AppChallenge blog: S tehnologijo bodo pomagali otrokom z govornimi težavami

Čas branja: 2 min
14.01.2014  20:23
AppChallenge blog: S tehnologijo bodo pomagali otrokom z govornimi težavami

Ekipo Logoped sestavlja koktejl naravoslovk(-cev) in družboslovcev. Z aplikacijo Logoped, ki je zasnovana kot kreativna igra, želijo pomagati otrokom z govornimi težavami. Kljub temu, da med njimi ni izkušenega razvijalca oziroma programerja, prepreke zmagujejo s smehom in ustvarjalnim zanosom. Navsezadnje se s človekovo težavo spopadajo na inovativen način, večina vaj za govor je, kot pravijo, dolgočasnih. Razvili bodo virtualnega logopeda, ki bo v pomoč »pravim« logopedom pri delu, otrokom in njihovim staršem pa pri vajah doma. Gre za igro s hudomušnimi, nagajivimi in barvitimi liki, živalcami in junaki. Otroci bodo s potovanjem po magični deželi osvajali prvine, potrebne za pravilno izgovorjavo različnih glasov. Aplikacija pa bo opremljena tudi s priročnikom za starše, ki bo vseboval navodila, slikovni material in posnetke. Otrok bo motnjo odpravil hitreje, starši bodo bolj v pomoč, logopedi pa jih pri razvoju aplikacije že podpirajo, pravi ekipa navdušencev.

Kdo so

Lucija Bahovec, študentka.

Jernej Fužir je star 19 let in živi v Ljubljani, študira na fakultete za organizacijske vede. Izkušnje si nabira v družinskem podjetju in svoji spletni trgovini.

Tjaša Korpič, 24-letna študentka robotike na fakulteti za elektrotehniko ter medijske produkcije na Inštitutu in akademiji za multimedije.

Simon Makuc, 23-letni študent mariborske ekonomsko-poslovne fakultete, kjer si pridobiva znanja iz računovodstva, revizije in davščin. Že nekaj let se posveča start-upom in si prizadeva spodbuditi podjetniško miselnost med mladimi.

Martina Skočir, umetnostna zgodovinarka.

Zakaj AppChallenge

Lucija se je prijavila, da bi realizirala svojo idejo za mobilno aplikacijo. Ekipi se je priključila, ker je v aplikaciji Logoped videla velik potencial. Kot pravi, so že med prvim dogodkom razvili interne šale, med njimi vlada ustvarjalni nered in smeh, odsotnost ''developerja'' pa so obšli s skupinskim delom in pomočjo mentorjev. Jernej se je prijavil tudi zato, da bi spoznal nove ljudi s podobnimi interesi, aplikacija pa je pritegnila njegovo pozornost, ker pomaga otrokom. Z ekipo je zadovoljen, ker se med seboj spodbujajo in motivirajo, s tem pa dobijo nove ideje in rešitve. Tjaša pravi, da se je prijavila bolj ali manj iz radovednosti in ni ji žal, z ekipo se je čudovito ujela. Simon si je želel realizirati idejo, vendar zanjo ni imel ekipe, poleg tega je vedel, da bo to odlična priložnost za mreženje. Če v prostoru slišite smeh, smo to zagotovo mi, dodaja. Martina pa vedno išče nove izzive in je po spletu okoliščin »padla« v IT. Razvijanje aplikacije je kreativno, zabavno in tehnično zahtevno, pravi, najpomembnejša pa se ji zdi realizicija aplikacije.

Proaktivni: Kaj podjetniška izkušnja prinaša karieri

Skupina si želi pomagati otrokom z govornimi težavami, jim ponuditi alternativo dolgočasnim vajam na papirju, za katere otrok hitro izgubi motivacijo. Seveda bi si radi pridobili izkušnje in želijo po finalu ostati skupaj kot ekipa, da bi realizirali še kakšno aplikacijo. Z razvojem aplikacije bodo poskrbeli tudi svojo zaposlitev, na trgu pa se ne bodo pojavili kot iskalci dela, temveč kot delodajalec. AppChallenge je zanje tudi dragocen vir informacij.

Kaj Slovenija potrebuje

Več dogodkov, ki bi mlade usmerjali med iskanjem svojega koščka pod soncem. Slovenija potrebuje moralne ljudi, ki vidijo prihodnost v Sloveniji. Vse ostalo imamo. Imamo ogromno primerov, kot sta Azumio in Celtra, pa Beezinga in DORA... Mladi smo aktivni! Dober začetek pa je že to, da se ceni delo, ideje, kreativnost posameznika.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...