So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

AppChallenge blog: Ko dobra novica zajaha val

Čas branja: 2 min
13.01.2014  21:26  Dopolnjeno: 14.01.2014 13:09
AppChallenge blog: Ko dobra novica zajaha val

Skupino Surfin Bird sestavljajo štirje člani, ki verjamejo, da se dobre ideje širijo kot valovi. Zato razvijajo aplikacijo Surfin Bird, kjer bodo lahko uporabniki našli ideje in aktivnosti, ki jih bodo navdihovale za njihovo udejanjanje vsakdanjem življenju. Uporabnik bo zbiral in izbiral informacije glede na lastne interese in tako ne bo bombardiran z zanj nepomembnimi vsebinami. S samo nekaj kliki bo lahko del skupnosti podobno mislečih ljudi s celega sveta. Druge bo lahko podpiral pri njihovih idejah in aktivnostih ter jih prenesel v svoje življenje. Ali pa bo prav on tisti, ki bo navdihnil druge.

Surfin Bird
Ekipa Surfin Bird

Kdo smo

Alja Lah je 28-letna psihologinja, ki se ukvarja s fenomenološkim raziskovanjem doživljanja. Sodelovala je na projektih globinskega raziskovanja uporabniške izkušnje, razvijala je tudi aplikacijo za raziskovanje doživljanja. Vodstvene sposobnosti je razvijala na univerzi in na deskarskih kampih v tujini.

Jaša Niklanovič, 24-letni spletni razvijalec in podjetnik, ima dve leti izkušenj v razvoju mobilnih aplikacij ter spletnih rešitev v podjetju Connect Social, ter več kot štiri leta izkušenj na različnih marketinških projektih.

Luka Ločniškar je 21-letni študent računalništva in informatike ter član študentskega društva Eestec.

Tjaša Strle je 24-letna absolventka komunikologije, ki dela kot pomočnica vodje marketinga na Slowatchu. V preteklosti je svoje komunikološke sposobnosti urila tudi kot novinarka na spletnem mediju Šouvizija.

Zakaj AppChallenge

App Challenge je presegel naša pričakovanja. Vsi smo se prijavili predvsem zato, ker smo imeli vsak svojo idejo o aplikaciji, ki smo jo želeli realizirati in to tekmovanje je bilo kot nalašč za uresničitev te želje. Poleg tega, da smo že razvili prototip aplikacije in ga preizkusili s prvimi uporabniki, pa smo na delavnicah dobili veliko drugega uporabnega znanja, se družili z ambicioznimi in kreativnimi vrstniki, ter bili del zdravega tekmovalnega duha, ki nas žene naprej. Predvsem se nam zdi uporabno, da smo se na lastni koži prepričali, kako zelo pomembna je uporabniška izkušnja pri razvijanju kakršnegakoli produkta. Ničesar namreč ne bi dosegli, če bi razvijali aplikacijo za štirimi stenami in bi bil lahko do potankosti izdelan produkt ničvreden, če ne bi zadostil potrebam uporabnikov.

Proaktivni: Kaj podjetniška izkušnja prinaša karieri

Sodelovanje na App Challengu nas je vzpodbudilo, da naredimo aplikacijo, ki jo bomo poslali na svetovni trg. Predvsem si želimo, da bi začetna ideja dobila epilog in bi Surfin Bird postala nova platforma za širjenja idej in aktivnosti širom sveta. Prav tako si želimo zmagati na tekmovanju ter si s tem pridobiti nova znanja in izkušnje med profesionalci na Kitajskem.

Kaj Slovenija potrebuje

Mladi želimo, da nam pustijo biti kreativni, nas pri tem ne omejujejo, temveč vzpodbujajo ter da imamo priložnost ukvarjati se s stvarmi, ki nas v življenju veselijo. Pa naj bo to razvijanje aplikacij ali kaj drugega. Ne želimo in ne potrebujemo rutin, ampak hrepenimo po izzivih ter izobraževanjih, zaradi katerih bomo vsak dan razmišljali bolj kritično in odprto ter bomo zato skupaj soustvarjali prijaznejši svet za vse. Slovenija namreč potrebuje več kritično mislečih mladih odprtega duha, ki se ne bojijo neznanega in neudobnega, ter verjamejo vase, predvsem pa so premišljeno razvili lastna etična načela, ki jim zvesto sledijo z vsakim korakom. Naj nam pustijo svobodo in družbi bomo vrnili z inovacijami, ki bodo poskrbele za to, da bo Slovenija spet postala dežela, v kateri bo poskrbljeno za dostojno življenje njenih državljanov. Veliko je namreč mladih, kreativnih in ambicioznih ljudi, vse kar potrebujemo, je le priložnost.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...