So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Peekster navdušil tuje medije in podjetja, bo tudi vlagatelje?

Čas branja: 2 min
09.12.2013  10:07  Dopolnjeno: 09.12.2013 11:56
Peekster navdušil tuje medije in podjetja, bo tudi vlagatelje?

Na dogodku Wayra demoDay 2013, ki je potekal pretekli teden v londonski izpostavi verige podjetniških pospeševalnikov Wayra, se je pred več kot 200 investitorji iz celega sveta predstavilo 15 podjetij, med njimi tudi slovensko Aventa+ s storitvijo Peekster. Poleg vlagateljev (med njimi so bili tudi Accel Partners, Balderton Capital, EC1 Capital in Passion Capital) so pitche mladih startupov prišli spremljati tudi svetovni mediji in drugi akterji startup ekosistema in Peekster je navdušil tudi njih. Poleg Microsofta (kaj meni svetovni velikan o slovenski tehnologiji si lahko preberete v prispevku »Best new apps for tablets and smartphones: November part III«) je bil nad Peeksterjem navdušen tudi novinar evropskega medija o startupih The next Web (več si preberite v članku »Our 7 favorite startups from the Wayra London 2013 demo day«). Več o podjetju si lahko preberete v članku Zlitje tiskanih in digitalnih medijev.

Tine Hamler
Tine Hamler, Peekster

"Dober je občutek, ko takšni pomembni igralci opazijo tvoje delo in s tem nekako poplačajo ves trud, ki ga je celotna ekipa vložila v tem času."

Kaj večja medijska izpostavljenost prinaša startupu, kakšni so načrti mladih podjetnikov in kako jim gre posel smo se pogovarjali s prvim človekom podjetja Tinetom Hamlerjem.

Kaj sledi sedaj? Zapuščate wayro? Kakšni so vaši načrti za prihodnje četrtletje?

Sedaj smo imeli predstavitev, dobili kar nekaj povabil na sestanek zainteresiranih investitorjev. Tako da v prihodnjih nekaj tednih se bomo predvsem fokusirali na to in poskušali iztržiti kar največ. Wayro zapuščamo šele februarja 2014, tako da je pred nami vseeno še kar nekaj čas. Po praznikih se bomo dokončno odločili kako bomo strukturirali svoje aktivnosti tukaj v UK. Zelo verjetno pa bo del podjetja ostal tu, del pa se preselil nazaj v Slovenijo.

Koliko uporabnikov sedaj uporablja vašo storitev?

Sedaj je apikacija stara šele 3 tedne, vendar smo že v prvem tednu, ko je bila aplikacija objavljena na AppStoru in takoj izbrana za Best new app, dobili nekaj več kot 7 tisoč porabnikov in sedaj vsak dan rastemo.

Kateri založniki sedaj uporablja vašo storitev?

Trenutno je applikacijo Peekster mogoče uporabljati na časopisih The Guardian, The Independent, The Times, Evening Standard, Metro in City AM.

Ste že pričeli služiti?

Peekster temelji na freemium modelu, kjer je osnovna aplikacija na voljo zastonj, napredne funkcije za tiste bolj zahtevne uporabnike pa stanejo £3.99. Del prihodka predstavlja tudi sodelovanje z založniki.

iz leve proti desni_ Tomaž Orter_ Smiljan Kerenčič_ Tine Hamler_ peekster
Ekipa Peeksterja iz leve proti desni: Tomaž Orter, Smiljan Kerenčič in Tine Hamler

Kaj za vas in za vaše podjetje pomeni, da vas prominentni svetovni mediji in največji svetovni igralci uvrščajo med najbolj zanimive startupe?

Dober PR, širšo prepoznavnost, potrdilo za dobro delo in božično darilo za lasten ego.  (smeh)

Dober je občutek, ko takšni pomembni igralci opazijo tvoje delo in s tem nekako poplačajo ves trud, ki ga je celotna ekipa vložila v tem času.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...