So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

2. teden podjetništva: Z brskanjem po internetu lahko pri izvajalcih del prihranite ogromno

Čas branja: 2 min
04.12.2013  11:39
2. teden podjetništva: Z brskanjem po internetu lahko pri izvajalcih del prihranite ogromno

Katarina Rosman, kozmeticarka, Ivica Zorko Zupancic, cvetlicarka, Zlatko SarajlijaFoto: Osebni arhiv
Katarina Rosman

"Moram še razmišljati o sami promociji in trženju sladkorne paste. Se mi bo že utrnila kakšna ideja. Mislim pa, da bom bolj intenzivno z njo zaštartala po novem letu."

Evo, še en teden je za mano in sploh ne morem verjeti,da je že december.Tale december bo kar naporen, saj v salonu pričakujem malo več dela, organizirati bo treba Miklavža pa Božička. Joj, saj res, pa še okrasitev salončka me čaka, zaviti moram še vsaj 100 darilc za moje strankice. Letos bodo darilca malo bolj skromna-steklen podstavek za čajno svečko in fenomenalna pilica za poliranje nohtov, ki sem jih nabavila v Munchenu. Darilca me bodo prišla okrog 150 evrov,kar se mi zdi kar sprejemljiva cena.

Ta teden sem imela naročenih 12 strank, kar se mi zdi za začetek kar v redu. Seveda zaslužka ni bilo prav veliko, ker imam zdaj pedikuro s 50 odstotkov popusta. V četrtek sem nesla promocijske bone sestri, da jih bo imela v svoji trgovini in jih bo delila svojim strankam, ampak ona je naredila še boljšo potezo in je nesla nekaj bonov v Diafit trgovino,to je pa trgovina kjer prodajajo kompresijske žabe in merijo pretok ožilja.Se pravi njihove potencialne stranke imajo težave z nogami in jim veliko pomeni preventiva. Občutek imam,da je to dobra poteza kar se promocije tiče. Prihodnji teden jim nesem še dodatne bone.

Poslala sem tudi sporočila mojim starim strankicam, nekatere so se takoj odzvale  in naročile, nekatere so poslale lepe želje in da se bodo naročile, nekatere pa nič. Zelo bom vesela, če jih bo vsaj nekaj prišlo, saj me na trgu ni bilo le dve leti.

V sredo sem klicala še za rezervne dele za moj pedikerski strojček, ki mu je šel mikromotor in me je skoraj kap, ko so mi rekli, da stane  423 evrov + DDV, sam mikromotor pa 90 EUR + DDV. Seveda sem šla takoj v akcijo in preklicala malo morje serviserjev, če bi mi kdo zamenjal sam mikromotor. No na koncu sem končno najdla enega in tako naročila samo mikromotor popravilo me bo pa stalo samo 20 evrov. Prihranila sem celih 300 evrov, to je pa že moja najemnina. V teh časih je treba biti zelo previden in malo vztrajen, ampak na koncu se izplača.

Napisala sem tudi en članek za strokovno revijo za kozmetike in pedikerje o sladkorni pasti. Predstavila sem njene prednosti in opravičila malo večjo ceno same storitve in hkrati navrgla kost za same frizerske salone, kako lahko razširijo samo ponudbo in si povečajo zaslužek. Moram še razmišljati o sami promociji in trženju sladkorne paste. Se mi bo že utrnila kakšna ideja. Mislim pa, da bom bolj intenzivno z njo zaštartala po novem letu.

V četrtek sem imela eno starejšo gospo na pedikuri in kot prvo je bila čisto navdušena nad samim stolom. Rekla je, da se počuti kot, da bi bila na operacijski mizi; sploh ni mogla verjeti, da obstajajo taki stoli. Potem, ko sem ji začela delati samo pedikuro in ji sanirala probleme z vraščenim nohtom in kurjim očesom, je bila čisto očarana, saj jo je minimalno bolelo in sploh ni mogla verjeti, da sem ji sanirala skoraj brez bolečin. Na koncu jo je čakala pa še masaža nog in po končanem tretmaju mi je dajala, da se počuti kot, da bi bila stara 20 let in bi lahko plesala celo noč.Takoj mi je vzela 10 bonov, da jih bo dala svojim znancem in družini, da bodo prišli k meni na pedikuro.To se mi zdi najboljša reklama od ust do ust,je sicer malo bolj počasna, ampak je bolj na dolgi rok.

Danes sem imela še fotografiranje v salonu za Moje finance in revijo DH, slike niso najboljše, ker je bila že tema za profesionalnega fotografa pa nimam trenutno dovolj dinarčkov. Evo, zdaj pa novim zmagam na proti.

Avtorica: Katarina Rosman

Skupaj s prilogo revije Moje finance, ki smo jo poimenovali Moje podjetje, bomo spremljali novopečene podjetnike Katarino Rosman, Ivico Zupančič in še ne polnoletnega Jako Blažona. Več o projektu lahko najdete na spletnem naslovu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...