So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Podprite ekipo Sunit v boju za mednarodno lovoriko Global Startup Battle

Čas branja: 2 min
29.11.2013  15:04  Dopolnjeno: 29.11.2013 15:11
Podprite ekipo Sunit v boju za mednarodno lovoriko Global Startup Battle

Eden izmed tekmovalcev preteklega Start-up Weekenda, ki je potekal na petih različnih lokacijah po Sloveniji (več o dogodku si lahko preberete v članku Kaj je skoraj 400 študentov ustvarilo v 54 urah), ekipa Sunit vse bralce portala Startaj.si prosi za pomoč. Skupaj z odlično uvrstitvijo v Ljubljani je ekipa dobila tudi priložnost, da se pomeri s svetovno konkurenco na dogodku Global »Start Up Battle«. Podprete jih lahko TUKAJ.

SUNiT - sistem za naravno prebujanje

Ker ima 84 odstotkov ljudi težave s prebujanjem, ob tem pa je pomembno iz katere faze spanca se prebudimo, mladi inovatorji ponujajo sistem SUNiT, ki meri optimalen čas prebujanja. Sistem je povezan je z budilko in svetlobnim napravami. SUNiT nato simulira sončni vzhod in zahod ter zvoke narave, ki omogočijo prijetnejše zbujanje. Ciljajo na inovativne hotele, analiza trga je namreč pokazala, da imajo hoteli potrebo po tovrstnih izdelkih, ki bi jih prodajali za 190 evrov. Člani ekipe sicer priznavajo, da podobni produkti že obstajajo, a ob tem poudarjajo, da tako celovite rešitve še nihče ni ponudil.

Več v kratkem intervjuju s Tejem Gonzo.

V kateri fazi je vaš produkt?

Trenutno imamo dobro obdelan poslovni model in izvedeno raziskavo trga (hotelov in končnih uporabnikov). V zadnjih nekaj dneh smo prišli do prve verzije delujočega prototipa. Tehnologija za merjenje spalnih faz že obstaja, kljub temu pa smo se odločili za tehnološki razvoj v lastni režiji.

Konkurenco imate?

Neposredne konkurence še nimamo. Predvsem obstajajo približki naše ideje, kot je mood-lighting. Mi ponujamo izboljšavo celotnega spalnega cikla in povezujemo optimalen čas prebujanja s spalno/zvočno terapijo.

Kako financirate projekt?

Projekt trenutno financiramo z vloženim časom, ki je v ekonomski teoriji oportunitetni strošek mezde. Drugače pa smo že dobili nekaj zanimanja za naš projekt s strani investitorjev. O imenih še ne bi govoril.

Boste kdaj naredili resno podjetje?

Ne vem. V bistvu smo v trenutni situaciji zelo naključno. Sicer ekipo sestavljamo uspešni študentje precej komplementarnih študijev (potrebujemo dizajnerja!), vendar se bomo o nadaljevanju resno pogovarjali šele po končanem Global StartUp Battle. V primeru pozitivnega rezultata si upam trditi, da bo iz koncepta nastalo resno podjetje. Potencial je namreč ogromen. Zase lahko rečem, da sem študent ekonomije, ki me podjetništvo v veliki meri ni nikoli zanimalo. Med StartUp vikendom v Tehnološkem parku Ljubljana sem dobil ogromno izkušenj, veliko vez in pridobil na novi perspektivi. Vedno bolj se lahko poistovetim s Schumpeterom, ki je dejal, da je podjetništvo vodilo napredka v kapitalizmu.

Kaj pričakujete od Global Startup Battle?

Z drugim mestom na StartUp vikendu in odličnimi feedbacki tako mentorjev, kot ostalih udeležencev in predvsem trga, smo dobili zeleno luč za izvedbo naše ideje. V primeru, da nam na Global StartUp Battle uspe priti med top 15 in nas žirija uvrsti med prve tri, bo to za nas odlična promocija tako pri končnih uporabnikih kot pri pridobivanju ključnih partnerjev. Hkrati tudi let v Kalifornijo in 20.000$.

Global Start Up Battle je globalno tekmovanje svežih in malo manj svežih idej. V Champion's Circle smo se uvrstili prvo in drugo uvrščeni na StartUp vikendih, ki so v zadnjih dveh tednih potekali po celem svetu. Po glasovih smo trenutno nekje okoli 10ga mesta izmed 236 tekmovalcev. Šestega decembra se glasovanje zaključi, najboljših 15 pa se uvrsti v naslednji krog, kjer zmagovalce izbira žirija.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...