So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

1. teden podjetništva: Porodne težave posla z dlačicami

Čas branja: 2 min
27.11.2013  14:48  Dopolnjeno: 27.11.2013 19:25
1. teden podjetništva: Porodne težave posla z dlačicami

Katarina Rosman, kozmeticarka, Ivica Zorko Zupancic, cvetlicarka, Zlatko SarajlijaFoto: Osebni arhiv
Katarina Rozman

"Tole na tržnici mi je bilo kar malo zoprno, saj sem šla do vsakega posamezno. Malo sem gledala, da je bila to starejša populacija in vprašala, če imajo težave z nogami in ponudila rešitev. Eni so bili zelo prijazni eni pa tudi zelo nesramni in arogantni. Nekateri so kar sami prišli do mene, ker jih je zanimalo kaj ponujam. Upam, da se je ta akcija izplačala, imam dober občutek."

Moje ime je Katarina Rosman in sem odprla en majhen salonček Studio Nija, kjer bom izvajala medicinsko pedikuro in depilacijo s sladkorno pasto za punce in fante. Res ta sladkorna pasta je fenomenalna, saj je nežna do kože in ubijalska do nadležnih dlak in dlačic. Res, če se boste odločili za to depilacijo boste imeli manj dlačic, ne bodo se vraščale, pa namesto enega meseca bodo pokukale 10 dni kasneje na plano pa še manj jih bo.

No pa da vam malo opišem ta nori teden, kaj se mi je dogajalo nasploh. V ponedeljek sem bila že čisto besna ali naj grem z reklamo ven ali naj še malo počakam, saj salonček še ni bil dokončan, ker sem čakala srce tega salona, to pa je moj sanjski stol-miza, ki sem ga dobila iz Nemčije. Niso mi znali povedati, kdaj točno bo dostavljen, v temu tednu ali v naslednjemu. Končno je prišel torek, ravno sem prišla iz telovadbe, ko me kličejo da so mi pripeljali paleto na naslov kjer se nahaja salon. Seveda sem padla ven in rekla, kako da me niso poklicali, ker mene ni tam in da lahko pridem v roku ene ure. No potem so komplicirali, da oni mene ne morejo počakati in da ne vedo, kako se bo to uredilo. Po moji vzrajnosti in zagovarjanju moje pravice se je vse uredilo in paleta me je čakala pred salonom. S partnerjem in pomočjo prijatelja smo moj sanjski stol komaj spravili v salon in končno sem zadihala in še isti dan šla v akcijo z reklamo. Narediti sem dala zelo lepe promocijske bone s 50-odstotki popusta na medicinsko pedikuro in jih razdelila na tržnici, v zdravstvene domove in pošte.

Tole na tržnici mi je bilo kar malo zoprno, saj sem šla do vsakega posamezno. Malo sem gledala, da je bila to starejša populacija in vprašala, če imajo težave z nogami in ponudila rešitev. Eni so bili zelo prijazni eni pa tudi zelo nesramni in arogantni. Nekateri so kar sami prišli do mene, ker jih je zanimalo kaj ponujam. Upam, da se je ta akcija izplačala, imam dober občutek.

V sredo sem dokončala še določene stvari in hitela po potrošni material. Ne boste verjeli - me je že klicala ena stranka, da bi se rada naročila na pedikuro. Zvečer sem padla v komo, saj sem imela v četrtek zjutraj že mojo prvo pedikuro.

Prva pedikura je šla malo zmedeno tako kot človek kuha v novi kuhinji, ko se še lovi kje ima stvari. Na koncu sem jo pocrkljala s 15 minutno masažo nog in na koncu je bila zelo zadovoljna in tudi ona je pohvalila moj stol. Moj stol je res moj mercedes, točno to kar sem hotela. Obisk sejma v Munchenu in neprespane noči, kdaj bo prišel, so se torej izplačale.

Evo pa je že petek, članek za Moje finance je oddan, zjutraj me čaka še ena stranka, potem pride moj sine, da greva do konca razdeliti bone, vmes še na obrtno zbornico po obrtno dovoljenje in nazaj v salon oskrbeti še dve stranki in dneva je konec.

Imam kar malo slabo vest saj ta teden nisem nič naredila glede promocije sladkorne paste. Še dobro, da mi prijateljica ureja facebook strani in navezuje stike s potencialnimi kupci. No, v naslednjem tednu vam napišem kakšen je bil odziv na bone, kako se znajdem, izbira računovodje in kakšna ideja mi bo padla glede sladkorne paste. Najti moram en poseben prodajni pristop.

Avtorica: Katarina Rosman

Skupaj s prilogo revije Moje finance, ki smo jo poimenovali Moje podjetje, bomo spremljali novopečene podjetnike Katarino Rosman, Ivico Zupančič in še ne polnoletnega Jako Blažona. Več o projektu lahko najdete na spletnem naslovu.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...