So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Brezposelna cela generacija mladih - se jih splača zaposliti?

Čas branja: 7 min
13.11.2013  09:37  Dopolnjeno: 13.11.2013 10:41
Brezposelna cela generacija mladih - se jih splača zaposliti?

Slovenija se je po brezposelnosti med mladimi šele v zadnjih dveh letih uvrstila v povprečje EU, prej smo imeli precej nizko brezposelnost v tej skupini. Medtem ko so voditelji EU včeraj v Parizu iskali ukrepe za znižanje brezposelnosti, lahko mi rešitve iščemo v sosednji Avstriji. Preverili smo, zakaj imajo tako nizko brezposelnost mladih, in naša podjetja vprašali, koliko so naklonjena zaposlovanju mladih.

»Dokler ne bomo nekaj naredili v zvezi z našo produktivnostjo in odpravili kopico birokratskih ovir, se brezposelnost ne bo občutno zniževala,« pravi ekonomist Sašo Polanec. Treba bi bilo sprostiti neštete projekte, pri katerih obstaja zelo visoka dodana vrednost na zaposlenega, projekti pa stojijo samo zaradi dolgotrajnih postopkov pridobivanja dovoljenj, meni. Gradbena, okoljska dovoljenja bi se morala hitreje izdajati. »V Avstriji gre to hitreje, ni toliko birokratskih ovir, postavljajo manj vprašanj, in to je pomembno za podjetja,« pravi Polanec. Spomnimo na primer, o katerem smo pisali včeraj, ko v podjetju Boxmark Lea­ther že skoraj dva meseca čakajo le na odgovor upravne enote Ptuj. Tako čaka tudi 50 novih služb.

Primerjava z Avstrijo pokaže, da je brezposelnost mladih tam ena izmed najnižjih v EU. »Eden od vzrokov je sestava njihovega gospodarstva, ki je precej bolj stabilna kot pri nas,« pravi Polanec. Avstrija ima tudi liberalnejše vidike trga dela. »Tam ni tako lahko zabušavati kot v Sloveniji in so tudi visoko produktivni, brezposelnost je nižja,« razlaga.

Poznavalec avstrijskega trga, ki ni želel biti imenovan, je poudaril, da je eden izmed bolj žgočih dejavnikov, zaradi česar je pri nas višja brezposelnost kot čez mejo, delovnopravna zakonodaja.

1. Mladi prinesejo svež veter

Vprašali smo tudi podjetja, koliko zaposlujejo in še bodo do konca leta ter zakaj dati priložnost mladim. Pravijo, da so olajšave za spodbujanje zaposlovanja mladih dobrodošle, in kar nekaj jih namerava to tudi izkoristiti. A samo zaradi olajšav ne bodo več zaposlovali.

Zelo prilagodljivi in se hitro učijo

V podjetju Danfoss Trata so letos zaposlili 27 sodelavcev, starih do 30 let. »Tudi v prihodnje bomo iskali in zaposlovali mlade s pravim potencialom,« pravi vodja kadrovskega oddelka Mojca Kokalj. Mlade zaposlujejo na področjih, kot so raziskave in razvoj, tehnologija, laboratoriji, kakovost, upravljanje dobavne verige, nabave, produktno vodenje, HR in proizvodnja. »Priložnost jim dajemo na področjih, ki so operativne narave, in tudi na strateško zanimivih področjih, kjer potrebujemo svež veter - mlade z novimi idejami, energijo in odločenostjo uspeti,« pojasnjuje Kokaljeva. Mladim je po njenem mnenju treba dati priložnost, ker prinesejo nova znanja, svežo energijo in lahko odprejo pogled na zadeve »od zunaj«, hkrati pa so zelo prilagodljivi, se hitro učijo in dosegajo visoko postavljene cilje.

Prinašajo nova znanja

V novomeški Krki je petina zaposlenih mlajša od 30 let, od tega je tretjina takih, ki so v Krki dobili svojo prvo zaposlitev. Študentom in dijakom, ki že med izobraževanjem kažejo določene talente in sposobnosti, omogočijo pridobitev štipendije, prav tako se lahko z obvezno delovno prakso seznanijo z delovnimi procesi. »Mladi, ki imajo znanja, ki se zahtevajo za prosto delovno mesto, poleg tega pa kažejo proaktivnost, prožnost, odgovornost in zanesljivost, imajo več možnosti, da bodo dobili delo,« pravi direktor kadrovskega sektorja Boris Dular. Najbolj iskan kader pri njih so farmacevti in kemiki.

S starejšimi ustvarjajo močne sinergije

V BSH Hišnih aparatih so letos zaposlili 44 novih sodelavcev, mlajših od 30 let, večino inženirjev v tehnično-strokovnih službah (razvoj, industrijski inženiring, kontrola kakovosti, oskrbna veriga) in proizvodnji, do konca leta pa novih zaposlitev ne načrtujejo. »Z mladimi dobimo novo energijo, sveže ideje, neobremenjenost, prožnost, ki v kombinaciji z ekspertnim znanjem in izkuš­njami zrelejše generacije ustvarjajo močno sinergijo. Tako lahko dosegamo maksimalen pretok znanja in kreativnosti,« pravi direktorica kadrovskih in splošnih zadev Sonja Špoljarić.

Droga Kolinska, ki jo vodi Srećko Nakić: "Mladi rastejo skupaj s podjetjem, kar je velika naložba v
Droga Kolinska, ki jo vodi Srećko Nakić: "Mladi rastejo skupaj s podjetjem, kar je velika naložba v talentirane in lojalne prihodnje vodje v podjetju."

Foto: Irena Herak

Rastejo skupaj s podjetjem

Do konca leta pa bodo še zaposlovali v Droga Kolinski, ki je del Atlantic grupe. »Iskali bomo vodjo projektov, vodjo ključnih kupcev in njegovega pomočnika ter pro­izvodnega delavca,« pojasnjujejo. V zadnjih mesecih so že zaposlili sodelavce v kontrolingu, prodaji in proizvodnji. »Priložnost dajemo tudi mladim, saj gre za motiviran, kreativen in odprt kader, s katerim lahko podjetje veliko pridobi - zlasti če vlaga v njihov razvoj, jim dopušča samostojnost in toleranco za učenje na lastnih napakah,« pravijo. Mladi tako rastejo skupaj s podjetjem, kar je velika naložba v talentirane in lojalne prihodnje vodje v podjetju, ki poznajo poslovanje, ljudi in okolje, v katerem podjetje deluje.

Previdno pri vključevanju v delovno okolje

Zaposlovali bodo tudi v Talumu, približno osem novih sodelavcev iz deficitarnih poklicev, kot so ključavničarji, obdelovalci kovin, strojni mehaniki, pa tudi inženirje strojništva. V zadnjih treh mesecih so zaposlili 17 sodelavcev, za pet je bila to prva zaposlitev. »Mladim dajemo priložnost pridobivati prve delovne izkušnje z omogočanjem opravljanja prakse, podeljujemo tudi kadrovske štipendije - trenutno imamo 24 štipendistov,« pravijo v Talumu. Mladi se morajo čim hitreje seznaniti z rednim delovnim okoljem in čim prej začeti pridobivati delovne izkušnje, sami pridobivati lasten dohodek, da se lahko osamosvojijo, pravijo. Je pa pri tem treba posebno pozornost nameniti tudi ustreznemu vključevanju v delovno okolje in vzpostavitvi ustreznih odnosov med različnimi generacijami, prenosom znanja, ustreznemu motiviranju.

Neobremenjeni s standardnim delovnim časom

V Simobilu je petina zaposlenih mlajša od 30 let, letos pa so zaposlili 24 mladih sodelavcev. »Svež veter in nov pogled na stvari sta dobrodošla v vsaki organizaciji. Veliko študentov, ki pri nas opravljajo študentsko delo, dobi tudi zaposlitev. To je prednost, saj natančno vemo, kako so se vklopili v delovno okolje,« pravi Tamara Valenčič iz Simobila.

V Perutnini Ptuj večjih zaposlitev do konca leta ne načrtujejo. »Zaposlovali smo precej, več sto sodelavcev na ravni skupine,« pravi prvi mož Perutnine Ptuj Roman Glaser. Z mladimi pridobijo novo dinamiko, uporabnostne aplikacije na novih tehnologijah, pa tudi energijo in motivacijo, neobremenjenost s standardnim delovnim časom, jezikovno univerzalnost, našteva Glaser.

2. Kaj vam pri zaposlovanju ponuja država

Na ministrstvu za delo napovedujejo, da se bo Slovenija osredotočila na program jamstva za mlade, ki predvideva, da mladi v štirih mesecih po nastopu brezposelnosti pridobijo novo zaposlitev, nadaljujejo izobraževanje ali se usposabljajo. Izobraževalne ustanove nameravajo povezati s podjetji.

»Ta hip to proti vse višji brezposelnosti med mladimi zagotovo ne bo pomagalo,« pravi ekonomist Sašo Polanec. »Ti, ki so že v starih programih, bodo še vedno prepuščeni sami sebi in ne bo neke povečane verjetnosti zaposlitve,« pojasnjuje. Glavna težava je, da so mladi dualna kategorija na trgu dela - niso tako zaščiteni kot starejši kolegi na trgu dela.

Cenejše zaposlovanje mladih

Za zaposlovanje mladih je država oblikovala precej spodbud, subvencij, olajšav. Ena izmed pomembnejših, ki je začela veljati ta mesec, je dveletna oprostitev plačila prispevkov delodajalcev, ki bodo za nedoločen čas zaposlili mlade brezposelne, stare do 30 let. Olajšava je sicer časovno omejena in velja za zaposlitve, ki bodo sklenjene od 1. novembra letos do 31. decembra prihodnje leto, pogoj je, da so mladi, ki bi jih tako zaposlili, vsaj tri mesece neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih pri zavodu.

»Ta ukrep pomeni pocenitev dela mladih za 16 odstotkov in bi lahko pripomogel k nižji brezposelnosti,« meni Polanec. A ta pocenitev še vedno ne odtehta vseh preostalih stroškov, zaradi česar bi se podjetje odločilo za izvedbo projekta in zaposlitev.

Že od 1. julija pa lahko uveljavljate vračilo prispevkov delodajalca za prvo zaposlitev mladih do 26. leta starosti in mater, ki skrbijo za otroka do tretjega leta starosti. Pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas mora veljati vsaj dve leti neprekinjeno. Vračilo prispevkov znaša 50 odstotkov prispevkov za prvo leto zaposlitve in 30 odstotkov prispevkov za drugo leto zaposlitve.

"V Avstriji ni tako lahko zabušavati kot pri nas, zato so Avstrijci tudi precej bolj produktivni kot
"V Avstriji ni tako lahko zabušavati kot pri nas, zato so Avstrijci tudi precej bolj produktivni kot Slovenci." Sašo Polanec, ekonomist

Foto: Barbara Reya

Davčne olajšave

Če za nedoločen čas zaposlite brezposelne, ki so mlajši od 26 let ali starejši od 55 let, lahko zanje uveljavljate olajšavo v obliki znižanja vaše davčne osnove. Pogoj je, da so bili vsaj pol leta prijavljeni med brezposelnimi pri zavodu in da se v davčnem letu ali obdobju, v katerem na novo zaposlite brezposelnega, za katerega uveljavljate olajšavo, poveča skupno število zaposlenih - pri tem se ne štejejo zaposleni za določen čas.

Olajšavo lahko uveljavljate za prvih 24 mesecev zaposlitve kot znižanje davčne osnove pri davku od dohodkov pravnih oseb v višini 45 odstotkov plače zaposlene osebe, vendar največ v višini davčne osnove. Olajšavo lahko uveljavljate kot znižanje davčne osnove pri dohodnini v višini 45 odstotkov izplačane bruto plače zaposlene osebe.

3. Vse več podjetniških priložnosti

Država spodbuja mlade brezposelne tudi s subvencijo za samozaposlitev, ki zdaj znaša pet tisoč evrov. Pogoj je, da obdržijo samozaposlitev za dve leti, po tem obdobju se ohrani 85 odstotkov espejev. Lani so razdelili dobrih tri tisoč subvencij, denar pa je zagotovljen tudi za prihodnje leto.

Ne glede na subvencijo se vse več mladih odloča, da bodo svoje ideje uresničili v startupih. Med bolj uspešnimi start-upi naj omenimo Outfit7, Celtro in Zemanto. Tudi mladi strojniki, ki so oblikovali rešitev za nenehno izgubljene ključe Chipolo, so šli na podjetniško pot in pred nedavnim za svojo inovacijo zbrali 12-krat več denarja od pričakovanega. »Mladi naj ne čakajo na priložnosti, temveč jih naj poiščejo sami,« pravi Jure Zdovc iz Chipola. Čeprav je podjetništvo ena izmed takih možnosti, da se mladi sami zaposlijo in uresničijo svojo vizijo, pa je brezglavo podajanje v podjetništvo je vse prej kot zdravo, opozarja. Zato se je treba poučiti o podjetništvu. »Če smo vase in o svoji vizijo prepričani, je treba pridobiti osnovne kompetence in znanja ter ustrezno ekipo, s katero si pripravljen žrtvovati veliko časa. Potrebna in pomembna je vztrajnost, tudi če se prvič kaj zatakne. Ni vedno prva ideja prava,« pravi Zdovc.

Nastja Verdnik, ki je diplomirala iz novinarstva in ugotovila, da služb ni, je odprla pasjo pekarno Hov Hov. »S podjetjem je treba začeti iz ljubezni, in ne le želje po zaslužku,« pravi. Treba je pogledati, kaj uspeva v tujini. »Veliko je prilagajanja, odrekanja. Ne nenehno razmišljati o tem, da je kriza, ampak poiščite poti, po katerih lahko najdete pot do uspeha,« dodaja.

Kaj je za mlade naredila Slovenija in kaj še bo

Letos smo sprejeli reformo trga dela - precej podjetij pravi, da to ni bila reforma, temveč le kozmetični popravki. Reforma je nekoliko povečala prožnost zaposlovanja, hkrati pa je postalo ugodnejše zaposlovanje za nedoločen čas.

Napoveduje se reforma študentskega dela, ki bo po novem obdavčeno po načelu vsako delo šteje, kar bo za podjetja pomenilo višje stroške.

Za boj proti brezposelnosti mladih nameravajo povezati izobraževalni sistem in gospodarstvo, tako da bi lahko dolgo- in kratkoročno napovedovali pomanjkanje poklicev, zagotovili sistem pripravništev, ki omogočajo delovne izkušnje za opravljanje poklica.

Ekonomisti pravijo, da se bo brezposelnost znižala šele, ko bo gospodarstvo raslo. Za Slovenijo so napovedi za letos in prihodnje leto slabe - nadaljevalo se bo krčenje gospodarstva, letos za 2,4 odstotka, prihodnje leto pa za 0,8 odstotka. Pešamo tudi v produktivnosti - po podatkih Eurostata ne dosegamo evropskega povprečja, lani smo dosegli le 80 odstotkov evropskega povprečja.

Kako v Avstriji skrbijo za zaposlenost mladih

Dualni sistem izobraževanja - povezujejo teorijo in prakso; vajenci (dijaki in študenti) se po izobraževanju v praksi preizkusijo v podjetjih. Po izkušnjah avstrijskih podjetij zaradi tega sistema le približno desetina vajencev v prvih petih letih zapusti podjetje.

Avstrija letno vloži milijardo evrov za oživitev trga dela, od tega gre polovica prav za izobraževanja in prekvalifikacije mladih, starih do 24 let. Tudi za vse druge, ki ne najdejo ustreznega delovnega mesta, država z izobraževanjem, delavnicami in podobno poskrbi, da najdejo priložnost v drugem poklicu.

Delovnopravna zakonodaja je bolj prožna, bolj naklonjena delodajalcem oziroma podjetjem kot v drugih državah - omogoča prožnejše zaposlovanje.

V Avstriji tudi ni uzakonjene splošne minimalne plače, kot je v Sloveniji, saj se o tarifah dogovarjajo v kolektivnih pogodbah, zato je tudi to eden izmed razlogov, da so avstrijska podjetja bolj prožna.

Za nižjo brezposelnost je nujna gospodarska rast - avstrijsko gospodarstvo je po napovedih OECD letos zraslo za pol odstotka, prihodnje leto pa za 1,7 odstotka. Precej večja je tudi produktivnost dela.

Avtorja: Špela Mikuš in Lana Dakić

Članek je bil 13. novembra objavljen na Finance.si.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...