So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo? Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj interneta. So podjetja pripravljena?
Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli Z digitalizacijo banka postane dosegljiva kadarkoli in od kjerkoli S prihodom digitalizacije in fintech podjetij, ki klasičnim bankam na določenih področjih poslovanja pomenijo vse večjo konkurenco, so banke pred izzivom, kako digitalizirati storitve in vpeljati nove ter tako izboljšati celotno uporabniško izkušnjo.
Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Razvoj fintecha prinaša koristi bančnim strankam Banke svojim strankam ponujajo vse boljšo uporabniško izkušnjo pri opravljanju digitalnih storitev tudi zaradi prihoda fintech podjetij.
Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je družinskih podjetij, ki preživijo prenos na tretjo generacijo, malo. Nekaterim spodleti že prenos na drugo generacijo.
Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih industrijskih obratih, operaterji elektroenergetskih omrežij lahko z baterijo za kratek čas nadomestijo izpad elektrarne, lokalne skupnosti pa jih uporabijo pri izpadih zaradi vremena

Eksodus

Čas branja: 2 min
04.11.2013  17:53  Dopolnjeno: 04.11.2013 17:54
Eksodus

Pred nekaj tisočletji so se sužnji napotili na dolgo pot čez puščavo in pobegnili pred faranovo tiranijo. Njihovo potovanje je postalo sinonim za množičen, brezizhoden, večen odhod, skratka eksodus. Odhod, kjer pusti narod vse za seboj, ker ima poln kufer vsega.

Ne želim zveneti dramatično, a pri najboljši volji ne najdem boljšega izraza za to, kar se dogaja zadnjih 12 mesecev predvsem v svetu tehnoloških startupov in z njimi povezanih inženirjev.

Kolegi iz Zemante, Celtre in ostalih uspešnih startupov ugotavljajo, da inženirjev ni več, oz. da so se izselili. Z družinami vred. Obstaja neformalni seznam 4000 Slovencev v Londonu. Skupnost inženirjev v San Franciscu je vsak teden večja, v New Yorku ravno tako. Kolegi že redno dobivajo ponudbe preko socialnih omrežij s ponudbami headhunterjev. In marsikdo reče da!

Ne odhajajo le podjetniki, odhajajo tudi inženirji. Ker imajo poln kufer vsega! Ker jih neživljenjski birokrati tam ne zadušijo, ker plača ni obremenjena s 70% obremenitvijo. Ker si lahko normalno privoščijo dopust, in ker vrtec za otroka lahko izberejo in jim ni kar dodeljen. Še vedno ne zaslužijo bajno, a lahko normalno živijo.

A težava ni le to, da slovenski inženirji odhajajo. Tudi to ne bi bilo tako slabo, saj je tudi razmrežena diaspora lahko odlična za dolgoročni narodov blagor. Težava je v tem, da se tudi nihče noče priseliti več. Če je pred 5 leti Slovenija še veljala za obljubljeno deželo, davki so padali, bili smo med prvimi, danes slovenski startupi ne morejo zaposliti praktično nikogar. Srbi, Bosanci, Makedonci se v Ljubljani ne ustavijo niti na kremšniti več. Le zakaj bi se, Sacher torta na Dunaju je bolj vabljiva. Predvsem je pa že 100 let enaka. Pri nas pa nikoli ne veš, kaj ti bodo postregli naslednji dan.

Zdaj že pregovorna anekdota znanega slovenskega startupa, ki je v Ljubljano pripeljal ameriškega inženirja, kar kriči po tem, da je res dovolj neumnosti. Fant je namreč naivno sam odšel na Urad za tujce in si želel urediti dokumente, a ni našel nikogar, ki bi govoril angleško. Ko so nato kolegi preverjali kako je to možno, so dobili oholi odgovor, da za delovna mesta na Uradu znanje angleščine ni zahtevano!

Ko poslušam modrovanja veljakov je skoraj neverjetno koliko mnenj o trgu dela, startupih, prihodnosti imajo ljudje, ki nikoli niso delali v podjetjih, ki za delovno silo tekmujejo s celim svetom.

A zgodovina ostaja neizprosna: Eksodus sinov Izraela je povzročil vase zagledani faraon, ki ni želel stopiti na pesek in si tako umazati nog. Na koncu je obsedel na svojem sončnem prestolu, sam. Ko so sužnji odšli, ni bilo nikogar več, ki bi gradil, sadil in žel.

Komentarji izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi organizacij, v katerih so zaposleni, ali uredništva Financ.

Aleš Špetič je podjetnik.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Nove generacije družinskih podjetij podpirajo preobrazbo poslovanja

Večina naslednikov v družinskih podjetjih je prepričana, da so pripravljeni za novo digitalno dobo. Podatki pa kažejo, da je...

Posel 2030
Tehnologija
Tehnologija So podjetja pripravljena na digitalno transformacijo?

Vpliv umetne inteligence in drugih digitalnih tehnologij bo lahko imel večji vpliv na poslovanje podjetij, kot ga je prinesel razvoj...

Posel 2030
Energetika
Energetika Litij-ionske baterije so prihodnost elektromobilnosti in shranjevanja električne energije

Litij-ionske baterije se uporabljajo predvsem v avtomobilih in za velike sisteme. Na uporabo takšnih baterij se pripravljajo v večjih...

Posel 2030
Finance
Finance Facebook z libro vstopa na trg kriptovalut in digitalnih plačil

Facebook cilja tako na uporabnike, ki si želijo dobre plačilne izkušnje, kot na skoraj dve milijardi ljudi, ki sploh nimajo bančnih...

Posel 2030
Prihodnost mobilnosti
Prihodnost mobilnosti Mobilnost 2030: Pametna mesta so pešcem in kolesarjem prijazna mesta 3

S prihodnostjo mobilnosti v mestih se veliko ukvarjajo predvsem ponudniki vozil in informatiki, ni pa nujno, da so njihove rešitve...

Posel 2030
Prihodnost dela
Prihodnost dela Digitalizacija vpliva na prihodnost dela: Podjetja so pred pomembnim izzivom

Prihodnost dela prinaša korenite spremembe pri dojemanju, kaj sploh pomeni delovno mesto, s tem pa se spreminja tudi način dela in odnos...